Vali Özçimen Gerede İlçesinde. - Son Dakika
Güncel

Vali Özçimen Gerede İlçesinde.

Vali Özçimen Gerede İlçesinde.

Vali İbrahim Özçimen Bir Gününü Gerede İlçesine Ayırdı.

19.03.2011 19:58

Vali ibrahim özçimen bir gününü gerede ilçesine ayırdı. Gerede İlçesinde önce birlik toplantılarına katılan Vali Özçimen, daha sonra ise 18 Mart Çanakkale Zaferinin 96. yıldönümü münasebetiyle Gerede MYO'da Tarihçi-Yazar Mustafa Turan tarafından verilen 'Destanlaşan Çanakkale' konulu konferansa katıldı.

Vali İbrahim Özçimen'in Gerede programı Gerede Kaymakamlığı'na ziyaret ile başladı. Vali Özçimen'i Kaymakamlık önünde Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Gerede İl Genel Meclis Üyeleri ve ilçe daire amirleri karşıladı.

Kaymakamlık binasına geçen Vali Özçimen ilk önce Deri OSB toplantısına ardından da Karma OSB ve Esentepe Turistik Tesisler Kurma ve İşletme Birliği toplantılarına da başkanlık yaptı.

Toplantıların ardından Vali Özçimen ve beraberindekiler Gerede MYO'da 18 Mart Çanakkale Zaferinin 96. yıldönümü münasebetiyle Gerede MYO'da Araştırmacı-Yazar Mustafa Turan tarafından verilen 'Destanlaşan Çanakkale' konulu konferansa katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Gerede MYO Müdürü Yard. Doç. Dr.Ömer Bozdoğan Çanakkale Zaferi'nin önemi hakkında bir konuşma yaptı.

[

Daha sonra Kişisel Gelişim Uzmanı ve Tarihçi-Yazar Mustafa Turan 'Destanlaşan Çanakkale' isimli konferansına başladı. Turan, Çanakkale ruhunun her kes tarafından bilinmesi ve ona göre hareket edilmesi gerektiğini ifade ederek , "Her Çanakkale'ye gidişimde oradan ayrılırken ruhum, soğuk bir demir kızgın ateşten nasıl çıkarsa öyle üzgün ve kırgın dönerdim.

Zira Şairimiz: "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, Düşün altında binlerce kefensiz yatanı, Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı" derken, Çanakkale'ye gelen ziyaretçilerin pek çoğu, bu mısralarda ifadesini bulan şuur ve bilinçten uzak bir vaziyette, sanki bir turistik gezi yapar gibi şehitlikleri dolaştıklarını, hatta oralara aşk sloganı yazacak kadar, meselenin özünden habersiz gezdiklerini üzülerek müşahede etmişimdir. Çanakkale'ye ziyarete gidecek tüm kafilelerin önceden; nereye ve niçin gittiklerini özümsemesi gerekir.

Varlığımızı, vatanımızı ve hürriyetimizi orada kefensiz yatan şehitlerimize borçlu olduğumuz gerçeği önceden anlatılarak , Çanakkale gezilerinin gerçekleştirilmesinin daha faydalı olacağını düşünmekteyiz. Çanakkale savaşlarının nasıl ve ne şekilde cereyan ettiğinden, belki daha önemlisi, o dev düşman güçlerine Çanakkale'de geçit vermeyen şanlı Mehmetçiğin , Atatürk'ün ifadesiyle " yüksek ruhu", imanı, azmi ve vatan sevgisidir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Özçimen Gerede İlçesinde. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement