Van, Atsushi Miyazaki'ye Vefasını Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Van, Atsushi Miyazaki'ye Vefasını Gösterdi

Van, Atsushi Miyazaki\'ye Vefasını Gösterdi

"Dr. Atsushi Miyazaki Anısına Bir Kitap" isimli proje kapsamında, hazırlanan kitabı takdim etmek üzere Van'dan bir heyet Japonya'ya gitti.

20.06.2013 15:55

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından sürdürülen "Dr. Atsushi Miyazaki Anısına Bir Kitap" isimli proje kapsamında, hazırlanan kitabı takdim etmek üzere Van'dan bir heyet Japonya'ya gitti.

Deprem sonrası Van'a yardım için gelen ve Van'da meydana gelen 9 kasım'daki 2'nci büyük depremde yaşamını yitiren AAR Gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin ailesine, mezun olduğu üniversiteye ve doğup büyüdüğü şehre ve çalıştığı uluslararası yardım kuruluşu AAR'ye, şükran ziyareti gerçekleştirildi.

Dr. Atsushi Miyazaki'nin çalıştığı uluslararası yardım kuruluşu AAR'de düzenlenen törende Atsushi Miyazaki'nin örnek bir insan olduğunu, sadece Van'da değil tüm Türkiye'de şükranla anıldığını ifade eden Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer: "Atsushi Miyazaki Türkiye'de büyük küçük herkesin tanıdığı, takdir ve şükranla adını yâd ettiği bir kimse haline gelmiştir. Bugün sadece Van'da değil Türkiye'nin çok farklı illerinde Atsushi Miyazaki'nin ismi çeşitli eğitim merkezlerine ve parklara verilmiştir. Dileğimiz saygıdeğer Atsushi Miyazaki'nin örnek yaşamı Japon ve Türk halklarının birbirlerine olan saygı ve sevgisinin sembolü olmasıdır. Şehrim ve milletim adına deprem sonrası yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı kuruluşunuza şükranlarımızı sunarım"dedi.

Ziyaretin 2'nci günü Atsushi Miyazaki'nin mezun olduğu Daito Bunka Üniversitesi'ne bir ziyaret gerçekleştiren heyet, Daito Bunka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Masao Ota tarafından kapıda karşılandı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni temsilen heyette yer alan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya Daito Bunka Üniversitesi Rektörü ve öğretim üyelerini Atsushi Miyazaki gibi örnek bir öğrenci yetiştirdikleri için tebrik etti. Sonrasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin tanıtımını yaparak her iki üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında değişim programlarının önemine vurgu yaptı. Öğrenci ve öğretim üyesi değişimi için bir işbirliği protokolü üzerinde çalışmaların başlatılması kararlaştırılarak toplantı sonlandırıldı.

Atsushi Miyazaki'nin doğduğu ve çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği Oita şehrine de giden heyet burada Oita Belediye Başkanı Kugimiya Iwao tarafından ağırlandı. Yoğun medya ilgisinin olduğu toplantıda Van heyetini temsil eden Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Oita şehri hakkında kısa bir bilgi aldıktan sonra Van'ı ve Valiliği tanıttığı konuşmasında deprem sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, yardım çalışmalarını yürüttüğü esnada meydan gelen bir depremde yaşamını yitiren Atsushi Miyazaki gibi bir hemşehrileri olduğu için Oita'lılara teşekkür etti.

3 gün süren ziyarette Japon medyası, Yrd. Doç. Dr. Suvat Parin'in hazırladığı "Dr. Atsushi Miyazaki Anısına" isimli kitaba özel ilgi gösterdi. Yrd. Doç. Dr. Parin, Japon medyasının sorularını cevaplayarak ve röportajlar vererek kitabın hazırlanış öyküsünü anlattı. buradaki ziyaretlerinin tamamlayan heyet, Atsushi Miyazaki'nin annesinin Türkiye bayrakları ve fotoğraflarıyla süslenmiş evini ziyaret etti. Beraberlerinde getirdikleri hediyeleri Atsushi Miyazaki'nin annesinin elini öperek teslim eden heyet yetkilileri adına Yrd. Doç. Dr. Parin'in "Siz bir oğlunuzu kaybettiniz ama birçok evlat kazandınız. Bizler Atsushi Miyazaki'yi kardeş sizi de annemiz olarak görüyoruz. Biz size bu mesajı iletmeye ve size Atsushi Miyazaki gibi bir evlat yetiştirdiğiniz için teşekkür etmeye geldik"dedi. ziyaret esnasında duygularını gizleyemeyen Bayan Keiko Miyazaki kendisini ziyarete gelen heyete Japonya'ya özel hediyeler vererek teşekkür etti.

Düzenlenen ziyarete Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erdal Baykan, "Dr. Atsushi Miyazaki Anısına Bir Kitap" isimli projenin koordinatörü ve hazırlanan kitabın editörü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Suvat Parin ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Afet Yönetimi ve Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücip Tapan katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Van, Atsushi Miyazaki'ye Vefasını Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement