Van İçin Kardeşlik Gecesi - Son Dakika
Güncel

Van İçin Kardeşlik Gecesi

Van İçin Kardeşlik Gecesi

163 Vanlı öğrenci ve aileleri için "Van Gecesi" düzenlendi.

21.05.2012 15:51

İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde İnegöl'de eğitim gören 163 Vanlı öğrenci ve aileleri için "Van Gecesi" düzenlendi. Program önce depremden dolayı İnegöl'e gelen ve eğitimine halen İnegöl'deki çeşitli okullarda devam eden öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla Özel Nilüfer Safvet Koleji'nde verilen yemekle başladı.

Programa İnegöl Kaymakamı Aziz İnci,Belediye Başkanı Alinur Aktaş,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, düzenlenen programın İnegöl'den Van'a uzanan kardeşlik programı olduğunu söyledi. Programı 'Ekim ayında meydana gelen Van depremi neticesinde Vanlı kardeşlerimizin gözyaşlarına ortak olma programı' nitelendiren Mehmet Baştürk, "Vanlı kardeşlerimiz ağlarken bizlerde ağladık. Van'dan İnegöl'ümüze 163 öğrencimiz geldi. Okullarımızı, evlerimizi, kapılarımızı o öğrencilere ve ailelere açtık.Bizde Van yöresiyle ilgili programlarla bu yaranın sarılmasında yardımcı olalım dedik. Programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Nilüfer Safvet Koleji'ndeki yemeğin ardından İnegöl'de görev yapan müzik öğretmenlerinden oluşan orkestra ile İshakpaşa İlköğretim Okulu Müzik Korosu tarafından okunan Van yöresine ait türkülerin ardından İlçe Kaymakamı Aziz İnci, telefon aracılığıyla Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ile görüştü.

Salonda bulunanları duygulandıran konuşmada Van Vali Yardımcısı Atay Uslu "Van'ın iki büyük deprem yaşadı. Depremin ardından seferberlik ilan edildi. Bu sadece yardım seferberliği değil sevgi ve kardeşlik seferberliği oldu. Buraya sevgi ve kardeşlik gönderildi.Biz bu sayede Van'ın nüfusunun 1 milyon değil 74 milyon olduğunu gördük.Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Nilüfer Safvet Koleji Okul Müdürü Bayram Yayla da "Biz okul olarak hemen deprem sonrası tüm Türkiye de olduğu gibi öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin katılımıyla yardım kampanyaları düzenledik. Bu etkinlikle de Vanlı depremzede öğrenci ve aileleri bir araya getirip onlarla birlik beraberlik adına bir arada olmak istedik.Desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum "dedi.

Program Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen "Van Konulu" şiir, mektup ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Van İçin Kardeşlik Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement