Van - Köylüler 41 Yıldır Doktor Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Van - Köylüler 41 Yıldır Doktor Bekliyor

Van - Köylüler 41 Yıldır Doktor Bekliyor

Van'ın Saray İlçesi'ne Bağlı Çakmak Köyü'nde 41 Yıl Önce Yaptırılan, Bugüne Kadar da 4 Kez Onarılan Sağlık Evi'ne Hiç Personel Atanmadı. Zor Durumda Kalan Köylüler Sadece Bir İğne Yaptırmak İçin Bile İlçeye Gitmek Zorunda Kalıyor. Çakmak Köyü Muhtarı Yusuf Koçak, Büyük Bir Ümitle 41 Yıldır Köylerine Sağlık Personelinin Gelmesini Beklediklerini Söyledi. Muhtar Koçak, "devlet ya Atama Yapsın, Yada Burayı Yıksın. Atama Yapılmadan 4 Defa Onarıldı. Devlete de Yazık" Dedi.

18.06.2010 20:34

VAN'ın Saray ilçesi'ne bağlı Çakmak Köyü'nde 41 yıl önce yaptırılan, bugüne kadar da 4 kez onarılan Sağlık Evi'ne hiç personel atanmadı. Zor durumda kalan köylüler sadece bir iğne yaptırmak için bile ilçeye gitmek zorunda kalıyor. Çakmak Köyü Muhtarı Yusuf Koçak, büyük bir ümitle 41 yıldır köylerine sağlık personelinin gelmesini beklediklerini söyledi. Muhtar Koçak, "Devlet ya atama yapsın, yada burayı yıksın. Atama yapılmadan 4 defa onarıldı. Devlete de yazık" dedi.

Saray İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıkta buluan Çakmak Köyü'ne,1969 yılında Sağlık Evi yapıldı. Bugüne kadar personel atanmayan ve faal olarak görülen Sağlık Evi, 41 yılda 4 defa onarıldı. Köy Muhtarı Yusuf Koçak, Sağlık Evi'nin yapıldığı günden buyana kilitli olarak beklediğini ve 2008 yılında yapılan son onarımda ise 40 bin TL para harcandığını söyledi. Muhtar Koçak, köylülerin yıllardır büyük bir umutla sağlık personelinin gelmesini beklediklerini, fakat dafalarca yaptıkları müracaatlara rağmen atamanın bir türlü yapılmadığını anlattı. Sağlık Evi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte Çakmak, Kepir, Kargalı ve Yeşilalınç köyleri'nde yaşayan yaklaşık 3 bin kişinin buradan faydalanacağını belirten Koçak, bir iğne yaptırmak için bile Özalp veya Saray İlçelerine gittiklerini belirtti. Hemen müdahale edilemedği için bazı hamile kadınların hayatını kaybettiğini belirten Koçak şöyle konuştu:

DEVLETE 41 KERE MAŞALLAH

"Köyümüzde yaklaşık 41 yıl önce bir sağlık evi yapıldı. Çevre köyler olan Kepir, Kargali, Kekikdüzü ve Yeşilalıç köy halkı buradan sağlık hizmetleri alacaklardı. Ne hikmetse yetkililerimiz, yöneticilerimiz 41 yılda bu sağlık evine bir tek sağlık personeli ataması yapamadı. Atama yapılmadığı gibi birde 4 kez onarım gördü. Burdan yetkililere seleniyorum. Sağlık evine ya atama yapın, ya da burayı yıkın gitisin. Devlete yazık günah. 2008 yılında 40 bin TL harcandı. Köylülerde yazık günah, bir iğne için Saray veya Özalp İlçelerine gidiyorlar. Birçok doğum hastası hayatını kaybetti. Kime müracaat ettiysem sonuç alamadım. Bizde insan gibi yaşamak istiyoruz. Devlete 41 kere maşallah diyorum. Sağlık evinin hizmete girmesiyle yaklaşık 3 bin kişi buradan faydalanacak. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Köylüler 41 Yıldır Doktor Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement