"Vapurun Yeri Apayrı" - Son Dakika
Güncel

"Vapurun Yeri Apayrı"

"Vapurun Yeri Apayrı"

Şehir Hatları Genel Müdürü Genç: "Marmaray, şehir hatları vapurlarına olumlu etki yapacaktır" "Şehir hatları vapurlarının yeri, tüm ulaşım modları arasında, seyir, keyif, uzaklara dalıp gi...

05.11.2013 11:15

İBRAHİM HALİL ÇEKİCİ - Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, Marmaray'ın şehir hatları vapurlarını olumsuz etkileyeceğini düşünmediklerini, bilakis olumlu etki yapacağına inandıklarını söyledi.

İstanbul Boğazı'nda deniz yolcu taşımacılığı yapan şirketlerden biri olan İstanbul Şehir Hatları'nın Genel Müdürü Genç, AA Muhabirine, 29 Ekim'de hizmete giren Marmaray'ın, Boğaz'da yolcu taşıyan vapurları nasıl etkileyeceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Marmaray ile Şehir Hatları vapurlarının rekabet halinde olmadığını, birbirini tamamlayan ulaşım modları olduğunu vurgulayan Genç, "Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve idaremiz, tüm toplu taşım araçlarının entegre yapısıyla, İstanbullular'a rahat, hızlı, konforlu ulaşımı sunma gayreti içerisinde. Biz Şehir Hatları olarak Türkiye'nin en köklü kurumlarından biriyiz. Ancak hayatımızda sürekli bir yenilenme ve değişme var. Metrosu, Marmaray'ı, otobüsü ve şehir hatları vapurları ile kentimiz bir bütünü yansıtma çabasındadır. Yani bu ulaşım aygıtları birbiriyle rekabet eden değil, birbirlerini tamamlayan ulaşım modlarıdır" dedi.

Genç açıklamasında, "Şehrimizde metrodan inip, Marmaray'a, ondan inip otobüse biniyorsunuz. Vapurla dönüşünüzü tamamlayıp, günün keyfini yaşıyorsunuz. Marmaray asrın projesi ve desteklenmesi, kullanılması gereken bir kolaylık. Aslında bu entegrasyonlar yöneticilerimizin ufkunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un, "yaşayan bir şehir" olduğunu ifade eden Genç, Marmaray'ın hizmete girmesinin vapur yolcu sayısına olumsuz bir etki yapmayacağını belirterek, "Marmaray'la birlikte Üsküdar- Eminönü, Kadıköy-Eminönü ve Karaköy bağlantılı seferlerimizde etki bekliyoruz. Ancak bunu olumsuz bir etki şeklinde almamak gerekir. Bilakis İstanbullular için hız, kalite tercihleri konusunda alternatiflerin arttığı şeklinde görmek lazım. Yine de şehir hatları vapurlarının yeri, tüm ulaşım modları arasında seyir, keyif, uzaklara dalıp gitme konusunda apayrıdır. Zevkle yapılan bir ulaşım şeklidir" diye konuştu.

Süleyman Genç açıklamasında şunları ifade etti;

"Marmaray, Boğaz trafiğine tabii ki olumlu etki yapacak, insanımızın kısa süre içinde ulaşmak istedikleri noktaya varmalarını sağlayacaktır. İstanbullular'ın şehir hatlarını da tercih etmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Ancak sayısal anlamda bir şey söylemek için henüz çok erken. Dalgalanmalar olacaktır. İstanbullular'ın evlerinden işlerine, işlerinden evlerine, en kolay ve zahmetsiz ulaşmalarını istiyoruz. Onları, şehir hatları vapurlarına bekliyor, doyumsuz Boğaz gezilerinin keyfini yaşamalarını diliyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Vapurun Yeri Apayrı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement