Veysel Karanianma Etkinlikleri,Yöresel Ürünler Fuarı' nın, Açılışı İle Başladı - Son Dakika
Güncel

Veysel Karanianma Etkinlikleri,Yöresel Ürünler Fuarı' nın, Açılışı İle Başladı

Veysel Karanianma Etkinlikleri,Yöresel Ürünler Fuarı\' nın, Açılışı İle Başladı

Siirt Valiliğinin himayelerinde, Baykan Kaymakamlığı ve Ziyaret Belde Belediye Başkanlığınca düzenlenen, 'Veysel Karani Anma etkinlikleri', Yöresel Ürünler Fuarı' nın açılışı ile başladı.

18.05.2012 01:19  Güncelleme: 01:17

Baykan İlçesine bağlı Ziyaret Beldesinde İlçe Kaymakamlıkları, Sivil Toplum kuruluşları ve Özel Sektörden firmaların stand açtığı, yöresel ürünler Sergisinin açılışı, Vali Musa Çolak ve diğer yetkiler tarafından yapıldı.

Yöresel Ürünler Fuar açılışına; Vali Musa Çolak, Siirt Belediye başkanı Selim Sadak, ,Baykan Kaymakamı Ali Karakaya, Ziyaret Belde Belediye başkanı Servet Gülmaz, Baykan belediye Başkanı Ali Erol, Vakıflar bölge müdür vekili Sait Sancar, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclis Üyeleri, Kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yöresel Ürünler Fuarını gezen Vali Musa Çolak ve beraberindeki heyet, Fuar alanındaki stand görevlilerinden bilgi aldı. Şirvan kaymakamlığı tarafından, Şirvan ilçesine özgü Yayla çorbası ve gözleme ikramı yapıldı.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından sergilenen, 'dünden bugüne Siirt Fotoğraf sergisi' nin gezilmesinin ardından, Baykan kaymakamlığı tarafından, Kırsal Kalkınma Programı (SODES) kapsamında yapılan " Sokaktan Sanat'a Projesi" çerçevesinde, Baykanlı öğrenciler tarafından yapılan "Ebru ve Kaligrafi sanatı gösterisi vatandaşların yoğun ilgisine mazhar oldu.

Yöresel Ürünler Fuar alanın gezilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Musa Çolak "Anne sevgisi ve doğruluğun sembolü olan Veysel Karaniyi tanıtmak amacıyla Valiliğimizin desteğiyle Baykan Kaymakamlığı ve Ziyaret belde belediye başkanlığınca düzenlenen etkinlikler halkımızın da büyük destekleri ve katılımı ile başladı.Amacımız anne sevgisi ve doğrulukla sembolize olan Veysel Karaniyi tanıtmak ve bu sayede ilimizin inanç turizminden, hak ettiği payı almasını sağlamaktır. " dedi

Daha sonra Yazar Ahmet Hulusi' ye ait kitapların vatandaşlara ücretsiz dağıtılmasıyla, buradaki program sone erdi.

VALİ, ZİYARET BELDESİNDEKİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ, TURİZM TESİSLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU.

Veysel karani Anma etkinliklerinin sabah programının bitimine müteakiben, Vali Musa Çolak ve beraberindeki heyet, Ziyaret beldesinde bulunan esnafları tek tek gezerek, kendileri ile sohbet etti, esnafın dert ve sıkıntılarını dinledi.

Esnaf ziyaretinin ardından, bir çay ocağı önünde vatandaşlarla birlikte çay içen ve Vatandaşların dertlerini dinleyen Vali Musa Çolak,"Geçmiş yıllara göre Veysel Karani anma etkinliklerini, daha geniş ve kapsamlı programlarla anıldığını belirterek, ilimizin ve Ziyaret beldemizin sahip olduğu inanç ve kültür turizminin potansiyelinden daha fazla yararlanmak üzere çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Bu amaçla turizmin alt yapısı için hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Her yıl binlerce ziyaretçinin akın ettiği Ziyaret beldemizde eksikliği hissedilen otel, misafirhane ve ticaret merkezinin açılışını yaparak beldemize kazandırdık." dedi.

Daha sonra Vali Musa Çolak, Turizm tesislerini gezerek, incelemelerde bulundu. Buradaki yetkililerden bilgi alan Vali Çolak, Turizm tesisilerinin bulunduğu alanların, çevre düzenlemelerinin yeniden gözden geçirilmesini ve ve bu konuda eksikliklerin giderilmesi yönünde yetkililere talimat verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Veysel Karanianma Etkinlikleri,Yöresel Ürünler Fuarı' nın, Açılışı İle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement