Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık: "En Önemli Hedef Olimpiyat" - Son Dakika
Güncel

Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık: "En Önemli Hedef Olimpiyat"

Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık: "En Önemli Hedef Olimpiyat"

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Türk voleybolunun önündeki en önemli hedefinin olimpiyatlara gitmek olduğunu söyledi.

27.03.2012 15:45  Güncelleme: 17:59

Voleybol liglerinin sponsoru Aroma, voleybol liglerinin genel değerlendirme toplantısını Hilton Oteli'nde düzenledi. Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık, toplantıda yaptığı açıklamada, kadınlarda kulüplerin Avrupa'da elde etmediği şampiyonluğun kalmadığını belirterek, "Türk voleybolunun önündeki en önemli hedefi olimpiyattır. Artık Türk voleybolunun olimpiyatlarda olma ve madalya alma noktasında bir hedefi var. Mayıs'ta olimpiyat elemelerini aşıp, gidersek orada derece yapacağımızdan eminim. Altyapıda da başlattığımız projeleri sürdürmeyi hedefliyoruz. Erkek voleybolunu da kadın voleybolunun seviyesine getirmek istiyoruz" dedi.

Yeniden başkanlığa aday olup olmayacağıyla ilgili bir soru üzerine Erol Ünal Karabıyık, "Geçen yıl yabancı konusunda 2 1 tartışmalarında yaşadığımız süreçte '2050'ye kadar aday olacağız' diye söz verdik. Yeniden aday olacağım" ifadelerini kullandı.

Karabıyık, "2 1 olan yabancı sınırlaması 3 olacak, küme düşme olmayacak diye konuşuluyor. Bu konularda ne diyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Küme düşme olacak ki bu heyecan sürecek. 2 1 yabancı hakkı da 3 olmaz. 2 1'e karşı çıkan görüş, 'kulüplerin uluslararası arenada başarısını engeller' diyordu. 2 1'in engel olmadığı ortaya çıktı. 2 1 kuralı devam edecek. Rusya'da hem ligde hem uluslararası alanda 2 yabancıya izin veriliyor. Biz uluslararası alanda kısıtlamada bulunmadık" şeklinde konuştu.

Erol Ünal Karabıyık, gelecek yıl kadınlarda 3 takımın, erkeklerde de 2 takımın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağını söyledi.

2008 yılının nisan ayında Aroma ile sponsorluk anlaşmalarının başladığını vurgulayan Başkan Karabıyık, "Nisandan sonra Anadolu Ajansı tarafından bir okul bahçesinde çekilmiş fotoğrafta inşaat tahtalarından yapılmış voleybol düzeneğinde top oynamaya çalışan çocukları görünce, o fotoğraftan esinlenerek 2 bin okula voleybol filesi, direği ve topları göndermeye karar verdik. Aroma bize destek verdi. Ayrıca 2008 yılının ekim ayında yaptığımız anlaşmayla tüm voleybol ligleri Aroma adıyla anılır oldu" diye konuştu.

4 yıl içinde Aroma ile birlikte çok önemli mesafeler kat ettiklerini dile getiren Erol Ünal Karabıyık, "Türk voleybolu, uluslararası alanda hem milli takım, hem de kulüp takımlarımız çok önemli başarılar elde etti" dedi.

Aroma'nın sponsorluğunun ne kadar devam edeceğinin sorulması üzerine Erol Ünal Karabıyık, "Aroma bize her zaman 'Çok iyi bir sponsor bulunursa sözleşmeler önemli değil, biz hemen çekilmeye hazırız' demiştir. Voleybol çok değerli bir ürün oldu. 7-8 aydır başka sponsor teklifleri alıyoruz. Önümüzdeki süreç bakalım ne gösterir" ifadelerini kullandı.

Aroma CEO'su Mahmut Atom Duruk ise voleybolun başarısının ortada olduğunu kaydederek, "Son olarak Fenerbahçe'nin yaşadığı büyük başarı ve Galatasaray'ın beklenen başarısı var" dedi.

Türk sporunda son yaşanan krizlerde voleybolun bir pırlanta gibi ortaya çıktığını anlatan Duruk, "Kızların şampiyonluğu Fenerbahçe'ye ihtiyaç duyduğu, çok güzel bir hediye oldu. Tüm camiaya hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Duruk, Aroma'nın sponsorluğunun devam edip etmeyeceğiyle ilgili soru üzerine şunları kaydetti:

"Voleybol şu anda birçok şirketin sponsor olmayı istediği çok kıymetli bir ürün. Biz masada her zaman olacağız. Ama çok güzel tekliflerin voleybola verilmesi bizleri onurlandırır. Federasyona talepler gelecektir. Rekabetçi olan noktalarda sistemden geri çekileceğiz. Voleybol federasyonun çıkarları birincil anlamda önemlidir. Ana konumuz voleybol federasyonunun gelirleridir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık: 'En Önemli Hedef Olimpiyat' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement