Yağmurun Bilançosu Ağır Oldu - Son Dakika
Güncel

Yağmurun Bilançosu Ağır Oldu

Yağmurun Bilançosu Ağır Oldu

Antalya'da, hafta sonu yağan şiddetli yağmur sonrasında 720 dekar alanın zarar gördüğü ortaya çıktı.

14.01.2013 11:43  Güncelleme: 11:53

Antalya'da, hafta sonu yağan şiddetli yağmur sonrasında yapılan ilk tespitlere göre 720 dekar alanın selden zarar gördüğü belirlendi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, hafta sonunda Antalya'ya yeni bir yağış dalgasının geleceğini duyurdu.

Antalya ve ilçelerinde cuma gece yarısından sonra başlayan ve pazar günü sabah saatlerine kadar süren kuvvetli yağmurun yol açtığı zarar belirlenmeye çalışılıyor. Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinin şiddetli yağmur üzerine zarar gören tarım alanlarına yönelik yapılan zarar tespit çalışmalarında Serik'te 500 dekar, Demre'de 200 dekar, Kumluca'da ise 20 dekar alanın zarar gördüğü belirlendi.

Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Serik İlçesi'nde Kadriye, Belek, Yeşilyurt ve Çandır bölgelerinde domates, biber ve patlıcan başta olmak üzere toplam 500 dekarlık sera alanında yüzde 60'a yakın zarar bulunduğunu söyledi. Zarar gören alanın 38 dekarını meyve bahçelerinin oluşturduğu, bölgede 4 arı kovanının da sel sularına kapılarak yok olduğu kaydedildi. Demre'de ise 200 dönüm alanda yüzde 50 civarında zarar meydana geldiğini belirten Loğoğlu, Kumluca'da da 20 dekar alanda ve yüzde 30 zarar oluştuğunu dile getirdi. Şu anki rakamların ilk belirlemelere göre tespit edilen zararı oluşturduğunu belirten Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, şiddetli yağış alan bölgelerdeki zarar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

TARIM SİGORTASI KARŞILIYOR

Diğer yandan sera ve tarım alanlarında yağış nedeniyle ürün kaybına uğrayan çiftçilerden tarım sigortası yaptıranların zararlarını sigortadan karşılayabilecekleri bildirildi. Tarım sigortası olmayan çiftçiler ise zararlarını kendileri karşılayacak.

HAFTA SONU YENİ YAĞIŞ DALGASI

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre cumartesi ve pazar günü Aksu, Serik ve çevresinde sele neden olan yağışın miktarı metrekareye 252 kilogram olarak ölçüldü. Bölge Müdürü Necip Duman, söz konusu yağış miktarının Havalimanı Ölçüm İstasyonu verileri olduğunu belirterek Serik bölgesinde yağışların yer yer metrekareye 300 kilogram olarak gerçekleştiğini söyledi. Kent merkezine hafta sonu, metrekareye 77 kilogram yağış düşerken, Kemer'e iki gün içinde 115 kilogram, Manavgat'a 162 kilogram ve İbradı'ya 195 kilogram yağış düştü. Antalya'ya en yüksek yağış miktarı 25 Şubat 1974'te metrekareye 232.8 kilogram olarak ölçülürken Necip Duman, yağışlı havanın tüm hafta boyunca etkili olacağını kaydetti. Yağışların çarşamba gününden itibaren gök gürültülü ve sağanak şeklini alacağını kaydeden Bölge Müdürü Duman, 20 Ocak Pazar günü, Antalya'nın hafta sonu yaşadığı yağışa benzer bir güçlü yağış dalgasının etkisi altına gireceğini kaydetti.

HAFTA SONU KABUS YAŞANDI

Antalya'da hafta sonu şiddetli yağmur ve devamında oluşan sel nedeniyle Manavgat'ta yerleşim yerlerini su bastı. Oymapınar ve Karacaören barajlarının kapaklarının açılması nedeniyle Manavgat Irmağı taşınca bölgedeki işyerleri su altında kaldı. Bölgede elektrik telleri koptu, bazı yerleşim yerlerine saatlerce elektrik verilemedi. Evrenseki Beldesi'nde ise sel suları nedeniyle 10 otelin giriş katlarını su bastı. Side Antik Kenti'nin çevresinde yaklaşık 1 metre su birikti.

Serik'te ise Çandır Beldesi ve turizm merkezi olan Belek Beldesi'nde onlarca evi su bastı. Evlerinde kalan insanları itfaiye ekipleri tahliye etti. Caddelerderi su seviyesinin yer yer 70 santimetreyi bulması nedeniyle vatandaşlar kayıklarla evlerinden çıkabildi.

Kumluca'da ise sel nedeniyle Ortaköy, Karacaören, Yenikışla, Çayiçi ve Altınyaka köylerine ulaşım sağlayan yolun bazı yerlerinde oluşan küçük çaplı heyelanlar nedeniyle ulaşım kesildi. Kumluca ve Demre ilçelerinde çok sayıda sera sular içinde kaldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yağmurun Bilançosu Ağır Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement