'Yargı, Dış ve İç Etkenlerden Arınmalı' - Son Dakika
Güncel

'Yargı, Dış ve İç Etkenlerden Arınmalı'

\'Yargı, Dış ve İç Etkenlerden Arınmalı\'

Yargıtay Başkanı, 'Yargının Tarafsız Olabilmesi İçin Dış ve İç Etkenlerden Tamamen Arınmış Olması Gerekmektedir' Dedi.

05.06.2010 15:16

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, ''Yargının tarafsız olabilmesi için dış ve iç etkenlerden tamamen arınmış olması gerekmektedir'' dedi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen ''Tarihi Evler, El Sanatları, Havuç ve Güveç Festivali'' açılış töreninde konuşan Hasan Gerçeker, ömrünün büyük bir kısmını adalet hizmetinde geçirmiş biri olarak bağımsız ve tarafsız yargıya sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Gerçeker, şunları söyledi:

''Bugün adalet bir toplumdaki en büyük değerdir. Bu değeri gerçekleştirecek olan da yargıdır. Bir haksızlığa uğradığımızda, bir anlaşmazlığa düştüğümüzde başvuracağımız merci yargıdır. Bu nedenle yargının tarafsızlığı, bağımsızlığı çok önemlidir. Tarafsız ve bağımsız olan yargı adaletin en büyük güvencesidir. Yargının tarafsız olabilmesi için de dış ve iç etkenlerden tamamen arınmış, tam bağımsız bir yargı olması gerekmektedir. Bağımsız yargı toplumun her kesimine gerekli olan bir müessese olduğuna göre toplumun her kesimiyle, her kişisiyle, her kurumuyla, bağımsız yargıya her zaman her yerde sahip çıkılması gerekmektedir.''

Danıştay Başsavcısı Yılmaz Çimen, Anayasa Mahkemesi üyeleri Serdar Özgüldür ve Şevket Apalak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdemir ile çeşitli ülkelerin büyükelçi ve diplomatlarının da katıldığı festival gösterilerle devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yargı, Dış ve İç Etkenlerden Arınmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement