Yavaş'ın toplu taşıma sağlayıcılarını tehdit ettiği iddiası - - Son Dakika
Güncel

Yavaş'ın toplu taşıma sağlayıcılarını tehdit ettiği iddiası -

Yavaş\'ın toplu taşıma sağlayıcılarını tehdit ettiği iddiası -

Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı kınadı.

19.03.2014 15:32

Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı kınadı.

Soydaş, Hacıbayram Gülbaba minibüs durakları meydanında toplanan servis aracı işletmecileri, özel halk otobüsü ve minibüsçü esnafı adına yaptığı konuşmada, Mansur Yavaş'ın seçim ofisinin karşısında demokratik haklarını kullanarak geçen hafta bir basın açıklaması yaptıklarını söyledi.

Açıklamayı yapmadan önceki gece, Yavaş'ın kendisini telefonla aradığını belirten Soydaş, "Ankara'ya belediye başkanı ben olacağım, bundan sonra benimle muhatap olacaksın ona göre hareket et" dediğini söyledi.

Tehditlerden yılacak, korkacak kişiler olmadıklarını dile getiren Soydaş, "Kimin hangi partiden olduğu önemli değil. Önemli olan, bir esnaf grubunun demokratik tepkisine karşı gecenin bir saatinde ailesinin yanında telefon ile aranarak tehdit edilmesidir. Kendisini kınıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş'ı bu konuda uyarmasını isteyen Soydaş, "Yavaş'ın belediye başkanı olması durumunda şoför esnafına neler yapacağını kestiremiyoruz" ifadesini kullandı.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani de şoförlükten binlerce kişinin ekmek yediğini belirterek, esnafın üzerine herhangi bir elin uzanmasını istemediklerini dile getirdi.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı, bu tür söylemlerin kendilerini ve üyelerini rahatsız ettiklerini vurguladı. Evlerine ekmek götürmekten başka dertleri olmadığına dikkat çeken Elmadağlı, esnaf odalarının tehdit olarak algılayacağı şeylerin yaşanmasının doğru olmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından toplu taşıma sağlayan şoförler, bir süre araçlarının kornalarına basarak, Yavaş'ı protesto etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yavaş'ın toplu taşıma sağlayıcılarını tehdit ettiği iddiası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement