Yazar Eryarsoy: "Benna'yı İngilizlerin Mısır'daki İşbirlikçisi Devlet Öldürdü" - Son Dakika
Güncel

Yazar Eryarsoy: "Benna'yı İngilizlerin Mısır'daki İşbirlikçisi Devlet Öldürdü"

Yazar Eryarsoy: "Benna\'yı İngilizlerin Mısır\'daki İşbirlikçisi Devlet Öldürdü"

Mısırlı meşhur siyasi ve dini lider Hasan el Benna, Bağcılar’da düzenlenen programla anıldı.

13.02.2016 13:18

Mısırlı meşhur siyasi ve dini lider Hasan el Benna, Bağcılar'da düzenlenen programla anıldı. Yazar M. Beşir Eryarsoy, Müslüman Kardeşler Cemiyeti'nin kurucusu olan Benna'nın, İslamiyetin yeniden dünya sahnesinde var olmasını istemeyenlerin işbirlikçileriyle birlikte öldürdüğünü söyledi.

Benna'nın Mısır'da Müslüman Kardeşler Cemiyeti'ni kuran kişi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Yazar M.Beşir Eryarsoy, yaşamını anlattı.

1920'li yıllarda İslam topraklarının Fransız, İngiliz ve İtalyanlarca işgal edildiğini belirten Eryarsoy, Benna'nın, İslam ümmetinin bağrında paslı bir hançer gibi saplanmak istenen İsrail devletinin kurulmadan önce tarihe gömülmesi gerektiğini gündeme getirdiğini anlattı. Emperyalistlerin bu yüzden onu hedef aldıklarını da savunan Eryarsoy, şunları söyledi:

"O, başta İngilizler olmak üzere İslamiyet'in uyanışını tehdit gören emperyalistler için tehlikeydi. Bertaraf edilmesi gerekiyordu. Batı, İslamiyet'i hatırlatan hiçbir şeyi istemez. Kapitalizmin göbeğinde olan Japonya ve Hindistan onlar için tehlike değildir" dedi. Müslüman Kardeşler Cemiyeti'nin Benna ile ortaya çıktığını kaydeden Eryarsoy, muhatabının tüm Müslümanlar olduğunu vurguladı.

"O İYİ BİR GÖZLEMCİYDİ"

Benna'nın İngilizlerin misyonerlik faaliyetlerine de karşı çıktığını söyleyen Eryarsoy, 22 yaşında başladığı mücadelesinde önemli gözlemler yaptığını hatırlattı. Filistin topraklarının savunmasında da önemli rol oynayan Benna'nın, 1949 yılında 43 yaşında şehit edildiğini kaydeden Eryarsoy, bu olayda işbirlikçilerin emperyalistlerle beraber hareket ettiğini belirtti. Eryarsoy, "Plan ustalıklı hazırlanmıştı. Önce Müslüman kardeşler cemiyeti feshedildi. Ardından mallarına el konulan tüm üyeler tutuklandı. Benna, 'kardeşlerimi tutukluyorsunuz, beni de götürün', diyor. Ancak, güvenlik güçleri, 'hayır seni alma emrimiz yok' diyorlar. Benna, bunun üzerine, 'demek ki, siz beni öldürmeyi düşünüyorsunuz' diyor. Üst düzey polis olan kardeşi gelişmeler üzerine istifa ederek onun korumalığını üstleniyor. Olay günü, Kahire'nin en uzun caddesindeki tüm ışıklar söndürülmüştü. Benna, iki kişi tarafından silahla vuruldu. Hastaneye yaralı halde gidiyor. Ancak, elektrikler olmadığı için müdahale yapılmıyor. Devlet, İngilizlerin oyuncağı olarak bu planı uygulamıştır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yazar Eryarsoy: 'Benna'yı İngilizlerin Mısır'daki İşbirlikçisi Devlet Öldürdü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement