Yazgülü Aldoğan'ın Duygusal Anları - Son Dakika
Güncel

Yazgülü Aldoğan'ın Duygusal Anları

Yazgülü Aldoğan\'ın Duygusal Anları

Kuşadası Belediyesi'nin, ilçenin simge isimlerini yaşatmak amacıyla gerçekleştirdiği vefa etkinlikleri devam ediyor.

19.05.2013 15:31

Kuşadası Belediyesi'nin, ilçenin simge isimlerini yaşatmak amacıyla gerçekleştirdiği vefa etkinlikleri devam ediyor. Son olarak heykeltıraş Dicle Atça'ya yaptırılan ve Kuşadası Askerlik Şubesi Başkanı iken gittiği Kore'de şehit düşen Yüzbaşı Kaya Aldoğan'ın heykeli 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde açıldı.

Kuşadası Belediyesi'nin vefa etkinlikleri kapsamında adını taşıyan Şehit Kaya Aldoğan Lisesinin önündeki

adını taşıyan meydanda gerçekleştirilen açılışa; Şehit Kaya Aldoğan'ın eşi Süheyla Akdoğan, kızı yazar Yazgülü Aldoğan ve torunlarının yarı sıra Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Otelcilik ve Seyahat İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, Kuşadası Başsavcısı Aydın Can, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan, CHP Parti Meclisi Üyesi Benan Baykal, Kuşadası'nın kardeş kenti Prizren'in Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kuşadası Askerlik Şubesi başkanıyken Kore Savaşı'na giden ancak 29 Kasım 1950'de şehit olan ve cesedi bulunamayan Aldoğan, savaş sırasında özellikle Çin ordusunun Sinnim-ni'ye girişine engel olması nedeniyle Türk ordusunun büyük kahramanları arasına adını yazdırdı. Cephe arkadaşları, ayağından yaralı haldeyken el bombalarının pimini çekip sürekli düşmana atarken sağ kolundan vurulması nedeniyle elinde bomba patlamasıyla şehit olduğunu görür. Kahraman bir asker olarak dövüşürken şehit olan ve mezarı bile bulunmayan şehit yüzbaşı Kaya Aldoğan'ın adı daha sonra görev yaptığı ilçedeki bir liseye verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı gazeteci

yazar Yazgülü Aldoğan yaptı. Yazgülü Aldoğan, Kuşadası'nda doğduğunu ve bu ilçede anıları olduğunu söyledi. Daha sonra Kuşadası'ndan ayrıldıklarını ancak hala unutulmadıkları için ayrı bir gurur yaşadıklarını söyleyen Yazgülü Aldoğan, "Babamı ben ilk kez gerçekten birazdan göreceğim" diyerek kısa konuşmasını gözyaşları içerisinde tamamladı. Şehit Kaya Aldoğan'ın eşi Süheyla Aldoğan ise bu heykelin kendileri için büyük anlam taşıdığını dile getirdi ve başta Belediye Başkanı Esat Altungün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

ALTUNGÜN'DEN SİTEM

Kuşadası Belediyesi olarak yürüttükleri vefa etkinlikleri kapsamında daha önce Kuşadası'nın yetiştirdiği en büyük müzisyenlerden caz ustası Muvaffak Falay, Kurtuluş Savaşında verdiği mücadele ile adını ilçe tarihine yazdıran Hasan Reis (Denizel) ve Atatürk'ün Adalet Bakanı Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt'un heykellerini açtıklarını hatırlatan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün,

açılışa katılmayan Kaya Aldoğan Lisesi öğretmenleri ile öğrencilerine sitem etti. Şehit Kaya Aldoğan Lisesi mezunu olduğunu ve bundan gurur duyduğunu anlatan Altungün, açılışa damgasını vuran konuşmasında şunları söyledi: "Lisemizin ek binasının yapımında harç taşıdık, bundan zevk aldık. Ancak, önünde heykeli açılan ve liseye adını veren şehidimiz mahzun kaldı. Buradan sitem ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve okul müdürümüze sesleniyorum. Bu açılış töreninde, şehit Kaya Aldoğan'ın adını taşıyan okulun müdürünü, öğretmenlerini, öğrencilerini görmeliydik. Bu üzüntümü altını çizerek ifade ediyorum."

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Belediye Başkanı Altungün'ün eleştirisine katılan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan da şehitlerin daha fazla saygıyı hak ettiğini söyledi. Şehit Yüzbaşı Kaya Aldoğan'ın büyük bir kahraman olduğunu ifade eden Kaymakam Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Değerli başkanımız haklıydı. Kosova'dan misafirlerimiz gelmiş. Ama önündeki heykel açılışına Kaya Aldoğan Lisesinden gelmemişler. Şimdi bu manzarayı görünce ne diyebiliriz? veya söylediklerimizin bir anlamı olacak mı? Zaten tarih boyunca hep nutuk çekmişiz, konuşmuşuz, konuşmuşuz. Bugün burada bu manzara içerisindeysek, okullarına ismini verdiğimiz şehidimizin öğretmenleri, öğrencileri gelmemişse söylenecek çok fazla söz yok gibi geliyor"

HEYKEL TÖRENLE AÇILDI

Konuşmaların ardından şehit Kaya Aldoğan'ın heykeli törenle açıldı. Açılış kurdelesini

Süheyla Aldoğan, Yazgülü Aldoğan, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan açtı. Heykelin açılışı sırasında Süheyla Aldoğan ve Yazgülü Aldoğan'ın gözyaşları törene katılanları etkiledi. Açılışın ardından

törene katılanlar Şehit Kaya Aldoğan heykelinin önünde Aldoğan ailesi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yazgülü Aldoğan'ın Duygusal Anları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement