Yazlık Sinema Günleri Kaldıgı Yerden Devam - Son Dakika
Güncel

Yazlık Sinema Günleri Kaldıgı Yerden Devam

Yazlık Sinema Günleri Kaldıgı Yerden Devam

Şanlıurfa'da "Yazlık Sinema Günleri" Etkinliği Ramazan Bayramı'nın 3'üncü Gününde "Yedi Kocalı Hürmüz" Adlı Filmle Devam Edecek.

08.09.2010 15:44

SODES kapsamında geçtiğimiz Mayıs ayında başlatılan ve şehrin muhtelif semtlerinde "Gezici Sanat TIR'ı ile devam ettirilen "Sinema Günleri" için kalıcı yer olarak Fatih Sultan Mehmet (Kasaptaşı) Parkı tespit edilmişti. Burada Cumartesi ve Çarşamba günleri haftada 2 filmle devam eden etkinliklere Ramazan Ayı dolayısı ile bir ay ara verilmişti.

Ramazan Ayı'nın bitimiyle birlikte "Yazlık Sinema Günleri" yeni filmlerle vatandaşlara nostalji yaşatmaya devam edecek.

Bayramın 3.ncü gününe denk gelen 11 Eylül Cumartesi Gecesi Saat 20.30'da Sadık Şendil'in ünlü metninden Gürsel Korat tarafından yeniden yazılan ve Ezel Akay tarafından sinemaya uyarlanan 'Yedi Kocalı Hürmüz' gösterilecek.

Yapım yılı 2009 olan Komedi-Müzikal-Romantik-Tarih tarzındaki filmin başrollerini Nurgül Yesilçay – Gülse BirselHaluk BilginerErkan CanMehmet Ali AlaboraCengiz Küçükayvaz – Cem KarakayaSarp Apak paylaşıyor.

İlk kez 20 Kasım 2009 tarihinde sinemalarda gösterilen filmin müzikleri Sunay

Özgür ve Ender akay'a ait

Filmin Konusu Şöyle: İstanbul Taşkasap'ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık ve komik olaylar içinde bulurlar.

Yazlık Sinema Günlerinde Eylül ayının ikinci haftası "Yedi Kocalı Hürmüz" dışında "Sokakların Kralı Romeo" adlı çocuklara yönelik çizgi film ile "Kara Köpekler Havlarken" adlı Türk filmi gösterilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yazlık Sinema Günleri Kaldıgı Yerden Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement