Yer Kavgası Yüzünden 13 Can! - Son Dakika
Güncel

Yer Kavgası Yüzünden 13 Can!

Yer Kavgası Yüzünden 13 Can!

BDP'li Gülten Kışanak geçtiğimiz gün 13 kişinin yanarak can verdiği Şanlıurfa E Tipi Cezaevini ziyaret etti.

17.06.2012 18:54  Güncelleme: 07:35

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak yanında partisinin Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Van Milletvekili Özdal Üçal, Hakkari Milletvekili Adil Kurt'la birlikte, 13 kişinin öldüğü Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'ni ziyaret etti. BDP'liler, içeride 40 dakika kaldı yöneticiler ve olaydan sağ kurtulanlarla görüştü.

Gültan Kışanak yaptığı açıklamada, "Burada yaşanan olayların tek sorumlusu cezaevi yönetimi ile Adalet Bakanı'nın biran önce onurlu bir şekilde istifa etmesi lazımdır. Artık bizler cezaevlerinde yaşanan olaylardan bıktık" dedi. Cezaevindeki bu ölümlerin vahşet olduğunu belirten Kışanak, şunları söyledi:

"Yaptığımız incelemelerde ve görüşmelerde ilk etapta cezaevi koşullarına yönelik bir protesto olduğudur. Akşam saatlerinde C-15 koğuşunda yangın çıkartılmış, cezaevi yönetiminin ise zamanında yangına müdahale yapmamıştır. Koğuşlarda duman çıkar çıkmaz mahkumlar, demir kapılarla, mazgallara vurarak yardım istemiştir. Ancak cezaevi yönetimi yangına ne zaman müdahalede bulunduğunun cevabını alamadık. Bu cezaevinde güvenlik sağlanmıyor. Bu cezaevinde adalet sağlanmıyor. Bütün koğuşlarda güvenlik zafiyetti vardır.Bu cezaevinde merkezi izleme sistemi yoktur. Yani çıkan yangına bir çaba olmamıştır."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yaptığı açıklamaların kamuoyunu tatmin etmediğini söyleyen Kışanak, cezaevi yönetiminin soruşturmanın selameti için görevden alınmaması gerekirken bunun yapılmamasını eleştirdi.

Ölenlerden 3'ünün hükümlü, 10'unun tutuklu olduğunu kaydeden Kışanak, "Biz burada kimseyi suçlu ilan etmiyoruz. Ancak soruşturma için bu görevli yöneticilerin derhal açığa alınmaları lazımdır. Bu yüzden çok kaygı duymaktayız" dedi. Gültan Kışanak, bu cezaevinde tutuklu bulunan BDP Milletvekilimiz İbrahim Ayhan'ın geçen hafta cezaevi koşullarıyla ilgili olarak ilgili yerlere mektup ve faksla sorunlara aktardığını ancak önlem alınmadığını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yer Kavgası Yüzünden 13 Can! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement