Yetim Gülerse Dünya Güler' Konulu Konferans - Son Dakika
Güncel

Yetim Gülerse Dünya Güler' Konulu Konferans

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İHH İnsani Yardım Derneğinin tanıtım çalışmaları ile ilgili sinevizyon gösterilerinin izlenmesi İHH Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez'in konuşması Kütahya'da "Yetim Gülerse Dünya Güler' konulu konferans Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu tarafından "Yetim Gülerse Dünya Güler" konulu konferans düzenlendi.

25.03.2016 12:06

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İHH İnsani Yardım Derneğinin tanıtım çalışmaları ile ilgili sinevizyon gösterilerinin izlenmesi

İHH Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez'in konuşması Kütahya'da "Yetim Gülerse Dünya Güler' konulu konferans

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu tarafından "Yetim Gülerse Dünya Güler" konulu konferans düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesindeki konferans, İHH İnsani Yardım Derneğinin tanıtım çalışmaları ile ilgili sinevizyon gösterilerinin izlenmesiyle başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İHH Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez, İHH faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Ortadoğu'da yaşananlara ve Müslümanlara yapılan baskı ve zulümlere dikkati çeken Sönmez, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'ya nereye bakarsanız bakın hep Müslümanların çocukları yetim kalıyor hep Müslümanların kanı ve gözyaşı dökülüyor. Neden sadece Müslümanların kanı dökülüyor? Gerçekten doğu halklarının ya da Müslümanların, Afrikalı siyahın, Asyalı çekik gözlünün hayatı, canı, kanı, namusu diğer batılılara göre daha mı ucuz? Dünyada böyle bir denge mi kuruldu, ya da kim kurdu böyle bir dengeyi? 100 yıl önce bu coğrafyada, Ortadoğu dediğimiz ve Türkiye'nin de içinde olduğu coğrafyada bizler için nasıl tuzaklar kurulmuş? Bizi parça parça bölmüşler. Sınırlarımızı ayırmışlar ve o sınırlar içerisinde bize tanımlar yapmışlar. Bu tanımlamaları yaparken, bizi bölerken ve küçültürken her bölgenin insanının özelliğine bakmışlar. Tabiri caizse bizim üzerimizde bir takım mühendislik faaliyetleri yapılmış. Bu fay hattının üzerinde şu an çok fazla çatışma ve savaş var. Suriye'de bunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Filistin'de, Kudüs'teki mücadelede de bunu görüyoruz."

Konuşmasında gençlere de tavsiyelerde bulunan Sönmez, şöyle devam etti:

"Sözünüzü söylemeniz gerekir. Sözünüzü sadece sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarınızla değil sözünüzü esaslı olarak hayatın içinde söylemeniz gerekir. Pratikte toplumları sözünü söyleyip uygulayanlar inşa ediyor. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli şeylerden birisi de proje hayata geçirmemiz lazım. Bu proje ne ile ilgili olursa olsun, mutlaka hayata geçirin. Sadece dinleyen ve sadece sanal alemde konuşan bir gençliğe sahip topluluklar kaybetmeye mahkumdur."

Konferansa, İHH İnsani Yardım Derneği Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, Yönetim Kurulu üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Yetim Gülerse Dünya Güler\' Konulu Konferans
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yetim Gülerse Dünya Güler' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement