Yılın Ebe-Hemşire Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Yılın Ebe-Hemşire Ödül Töreni

Yılın Ebe-Hemşire Ödül Töreni

Sağlık Bakan Yardımcısı Ağah Kafkas, Türk sağlıkçıların artık sadece ülkedeki değil yurt dışındaki hastaların da yardımına koştuğunu belirterek, "Artık dünyada ağlayan hastalar, 'Bir Türk gelse de gözümüzdeki yaşı silse' diyor ve o umutla"...

11.05.2013 20:42

Sağlık Bakan Yardımcısı Ağah Kafkas, Türk sağlıkçıların artık sadece ülkedeki değil yurt dışındaki hastaların da yardımına koştuğunu belirterek, "Artık dünyada ağlayan hastalar, 'Bir Türk gelse de gözümüzdeki yaşı silse' diyor ve o umutla bekliyor" dedi.

Hemşireler Haftası dolayısıyla Mardin'de "Yılın Ebe-Hemşire Ödül Töreni" düzenlendi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun patlama meydana gelen Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gitmesi nedeniyle toplantının ev sahipliğini Bakan Yardımcısı Ağah Kafkas yaptı.

Kafkas, törenin Mardin'de yapılmasının bu şehrin kültürel yapısından kaynaklandığını dile getirdi ve "Mardin, kimsenin ötekileştirilmediği, farklılıkların zenginlik olduğu bir şehir olduğu için töreni burada düzenledik" diye konuştu.

Çok zor koşullar altında fedakarca çalışan, hemşire ve ebelerin sağlık hizmetinin lokomotifi olduğunu ifade eden Kafkas, bu önemli görevi yerine getirenlerin zaman zaman haksızlığa uğradığını ve şiddete maruz kaldığını dile getirdi. Kafkas, "Size canlarını emanet ettiler ancak zaman zaman da canınıza kast edip, aşağıladılar. Sağlıkta şiddete asla taviz vermeyeceğiz. Sağlık çalışanlarının daha mutlu ve sağlıklı koşullarda çalışacakları bir ortam yaratılacak. Bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında bugün Bartın'da görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden acil tıp teknikerine rahmet dileyen Kafkas, yaralanan 2 görevliye de acil şifa diledi.

Türk ulusunun, tarihin derinliklerinden gelen bir millet olduğunun altını çizen Kafkas, "Türk sağlıkçılar, artık sadece ülkedeki değil yurt dışındaki hastaların da yardımına koşuyor. Artık dünyada ağlayan hastalar, 'Bir Türk gelse de gözümüzdeki yaşı silse' diyor ve o umutla bekliyor" dedi.

Türkiye'de son 10 yılda ilaca ve sağlığa erişimin kolaylaştığını vurgulan Kafkas, sağlıkta dönüşümün merkezinde insanın bulunduğuna işaret etti.

Kafkas, konuşmasında ayrıca Reyhanlı'daki saldırıyı kınadı ve çözüm sürecini değerlendirdi.

Törenin sonunda, her ilden seçilen yılın ebe ve hemşirelerine ödülleri verildi. - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yılın Ebe-Hemşire Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement