Yol Kesen PKK'lılarla Çatışma Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yol Kesen PKK'lılarla Çatışma Çıktı

Yol Kesen PKK\'lılarla Çatışma Çıktı

Kars'ta yol kesen ve propaganda yaptıktan sonra ateş açan PKK'lılarla güvenlik kuvvetleri arasında sıcak temas sağlandı.

13.04.2012 10:55  Güncelleme: 16:34

Kars'ın Sarıkamış ile Kağızman ilçeleri arasındaki karayoluna taş dizerek yol kesen ve propaganda yaptıktan sonra ateş açarak bölgeden uzaklaşan PKK'lı teröristleri takibe çıkan güvenlik kuvvetleri ile PKK'lı grup arasında sıcak temas sağlandı.

Sabah saatlerinde teröristlerin peşine düşen güvenlik güçleri ile çıkan çatışma hâlâ aralıklarla devam ediyor.

Kars'ın Kağızman ilçesine 24 kilometre uzaklıktaki Demirkapı mevkiinde 30'dan fazla PKK'lı terörist, dün akşam saat 21:00 sularında uzun namlulu silahlarla Erzurum - Iğdır karayolunu kesmişti.

TIR, kamyon, minibüsleri durdurarak yolculara bölücü propaganda yapan teröristler, yaklaşık yarım saat sonra dağlık alana doğru giderken uzun namlulu silahlarla yola doğru ateş de açmıştı. Açılan ateş sonucunda karayolunda panik yaşanırken durdurulan araçlardan bir TIR'a, 3 kurşun isabet etmişti.

Olayın duyulmasının ardından bölgede geniş çaplı arama- tarama başlatan güvenlik kuvvetleriyle yol kesen teröristlerden bir kısmı, dağlık bir alanda karşılaştı. 10 kişi oldukları tahmin edilen terörist grubu ile girilen çatışmada 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda teröristin de çembere alındığı öğrenildi.

ÇATIŞMADA ASTSUBAY YARALANDI

Kağızman'da teröristlerle girdikleri çatışmada Jandarma Astsubay Fatih Yavuz, ayağından yaralandı. Kağızman'a getirilerek Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Yavuz'un, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yol Kesen PKK'lılarla Çatışma Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement