Yoldaki Toz ve Çukuru "Halı"Yla Çözdüler - Son Dakika
Güncel

Yoldaki Toz ve Çukuru "Halı"Yla Çözdüler

İzmir'in Karabağlar ilçesinde aylardır süren yağmur suyu hattı kanal çalışması nedeniyle yollarda oluşan çukurlar vatandaşların hayatını olumsuz etkiledi.

31.05.2017 16:37

İzmir'in Karabağlar ilçesinde aylardır süren yağmur suyu hattı kanal çalışması nedeniyle yollarda oluşan çukurlar vatandaşların hayatını olumsuz etkiledi. Araçların ve yayaların ilerlemesini zorlaştıran, toz ve çamura neden olan çukurlar serilen halılarla kapatıldı.

Yunus Emre Mahallesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi taradından 5 ay önce yapımına başlatıldığı belirtilen kanal çalışmasının tamamlanmaması nedeniyle sokaklarda oluşan çukurlar mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

Mahallenin muhtarı Süleyman Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin yağmur suyu hattı kanal çalışmasının 5 ay önce başladığını, çalışma uzadıkça vatandaşlardan gelen şikayetlerin de arttığını anlattı.

Çalışmanın 20'den fala sokakta sürdüğünü, 6 kilometreye yakın bir hattın yapıldığını aktaran Can, çalışmalar nedeniyle farklı derinliklerde çok sayıda çukurlar oluştuğunu söyledi.

İşlerin tamamlanarak bir an önce çukurların kapatılmasını istediklerini kaydeden Can, "5 aydır bir sokak bitirilip asfaltlama yapılmadı. Toz, çamur olmasın diye esnaf, vatandaş yola halı serdi. Vatandaş, esnaf, engelli herkes büyük sıkıntı yaşıyor. Bu durumu belediye bürokratlarına ilettik. Bir an önce asfaltama yapılmalı, bu sıkıntıdan kurtulmak istiyoruz." diye konuştu.

Can, muhtarlığa gelenlerin yüzde 90'ının bu knudaki şikayetini dile getirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Daha ne kadar çekeceğiz diye şikayet ediyorlar. 'Biz bunu mu hak ediyoruz, bunu Alsancak'ya da bu şekilde mi yapıyorlar, Karabağlar 3. sınıf mı' diyorlar. Belediye müteahhit firmaya vermiş işi, firma işi teslim edemiyor. Bitirmediği için asfaltlama olmuyor."

Engelli oğlunu sokağa çıkaramıyor

Mahalle sakini Ayşe Dikici de serebpal palsi hastası 13 yaşındaki oğlu Sezer Dikici'nin yürüteç sayesinde hareket edebildiğini söyledi.

Oğlunun hastalığı nedeniyle sürekli egzersiz yapması gerektiğini, ikinci kattaki evden sokağa inebilmesi için balkondan aşağına inen özel bir asansör yaptırdıklarını vurgulayan Dikici, yakınlarda park olmadığı için sokakta yürütmek zorunda kaldığını ancak sokakların hali nedeniyle dışarıya çıkamadıklarını söyledi.

Dikici, oğlunun yürüyebilmesi için yeni bir cihaz aldıklarını ancak 3 kez kullandıktan sonra çukurlar nedeniyle kullanamadıklarını ifade ederek, "Bu durum nedeniyle çocuğumu neredeyse 6-7 aydır hiç çıkartamadım. Yürüyemediği için ayakları geriye gitmeye başladı. Sokağımızda 11 aydır çalışma var. Önce başka bir iş için kazıldı, asfaltlandı, 1.5 ay asfaltlı kaldı sonra tekrar kazıldı. Sokakta yürüyemediği için yürüme bandı aldık ama o da hızlı olduğu için yetişemiyor, bu nedenle kullanamıyoruz."

Mahalle esnafından Muharrem Uyanık ise doğalgaz, kanalizasyon son olarak da yağmur suyu kanalı için kazılan sokağın toz ve çamur halinde olduğunu ifade etti.

Sokağın bu durumunun esnafı da etkilediğini anlatan Uyanık, "Esnaf sokağa halı sererek toz ve çamuru engellemeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Yoldaki Toz ve Çukuru "Halı"Yla Çözdüler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yoldaki Toz ve Çukuru 'Halı'Yla Çözdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement