Yozgat'ta Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Yozgat\'ta Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı' törenle ziyarete açıldı.

02.04.2015 16:13

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı' törenle ziyarete açıldı. Yozgat'ta pazar gününe kadar açık kalacak fuarın açılış törenine Tarım ve Köyişleri eski bakanlarından Lütfullah Kayalar da katıldı. Kayalar, "Tarım ve tarımsal sanayi gelişmeden sanayiinin gelişmesi mümkün değildir. Geliştirmeye kalksanız bile temelsiz bir yapı gibi olur" dedi.

Yozgat TSO'nın girişimleriyle 6 yıldır düzenlenen fuara 16 ilden 182 firma katıldı. 100 bin ziyaretçinin hedeflendiği fuarın açılış töreninde konuşan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için fuarların önemine dikkat çekti, "Bir ilin bir tane fuarı varsa, vekillerin de bu fuara gelip sahip çıkması lazım. Ben parti gözetmeksizin katılım sağlamayan 4 vekilimize de sitemlerimi iletiyorum" dedi.

Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın 182 firmanın katılımıyla açıldığını ifade eden Yozgat TSO Başkanı Özışık, "Geçen yıl 162 firma katılırken, ilk yıl 100'ün altındaydı. Giderek büyüyoruz. Ziyaretçi sayısı ile birlikte Türkiye'nin en önemli üç tarım ve hayvancılık fuarından birisi olma yolunda ilerliyoruz. Çiftçimiz burada yeni makineler, yeni teknolojiler, yeni ürünler bulacaklar. Tarım teknolojisi ile çiftçiyi buluşturduk. Hedefimiz 100 bin ziyaretçi ve fuarımız pazar gününe kadar açık kalacak" diye konuştu.

Eski Bakan Lütfullah Kayalar ise Türkiye'de üretimi artırabilmek için hükümetlerin sanayiye büyük önem verdiğini belirterek, "Ama bilmemiz lazım ki, sanayii geliştirebilmek için tarımın ve tarımsal sanayinin gelişmesi gerekir. Tarım ve tarımsal sanayi gelişmeden sanayiinin gelişmesi mümkün değildir. Geliştirmeye kalksanız bile temelsiz bir yapı gibi olur. Bu gün bütün dünyadaki ekonomik gelişmeler takip edildiğinde yeniden tarımın önemi bütün dünyada öne çıkmaktadır. Tarımın önemi yeniden anlaşılmaktadır. Türkiye'nin yeni tarım politikalarını, yeni gelişme politikalarını, yeni büyüme politikalarını çok akılcı bir şekilde geliştirmesi gerekmektedir" dedi.

Açılış sonrası Vali Abdulkadir Yazıcı, belediye Başkanı Kazım Arslan, eski bakan Lutfüllah Kayalar ve beraberindekiler stantları tek tek ziyaret ederek; tarım, hayvancılık ve gıda üzerine sergilenen ürünleri inceledi.

- Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement