Yüksekdağ: İnadımız Artık Daha Güçlü - Son Dakika
Güncel

Yüksekdağ: İnadımız Artık Daha Güçlü

Yüksekdağ: İnadımız Artık Daha Güçlü

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'daki terör saldırısı sonrası; "Bizler bu savaş siyasetine asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

11.10.2015 17:19

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'daki terör saldırısı sonrası; "Bizler bu savaş siyasetine asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. İnadına barış demeye devam edeceğiz. Artık bizim inadımız daha güçlü" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan,  Ankara'da cumartesi günü düzenlenen bombalı saldırıların ardından yaralıların kaldırıldığı Ankara Numune Hastanesi'ni ziyaret etti. Bahçede bulunanlarla görüşen Yüksekdağ, patlamada yaralanan ve bugün taburcu olan İzmir'den miting için gelen ve patlamalarda yaralanan öğrenci Zeki Yılmaz ile görüştü. Bugün taburcu olan Yılmaz, Yüksekdağ ile konuşarak durumu hakkında bilgi verdi.

Yüksekdağ, hastane bahçesinde bu günlerde dayanışmanın en güçlü olması gerektiğini anlatırken, "Sizlere direnç ve sabır diliyorum. Dayanışmanın, sahiplenin en güçlü olması gerektiği dönemler. Sağ olsun halkımız o duyarlılığı, o vicdanı sergileyenler. Bu dönemde vicdan sahibi olanlarla olmayanlar ayrışacak işte. Yaşanan şey o, insan olanlar vicdan taşıyanlar, insan olmayanlar vicdan taşımayanlar" diye konuştu.

"BU KATLİAMDAKİ SORUMLULUĞUNU BİR KEZ DAHA İFŞA ETMİŞ OLDU"

HDP Eş Genel Başkanı Fiğen Yüksekdağ, patlamanın olduğu bölgeyi ziyaret sırasında olanları anlatırken, şöyle devam etti:

"Bütün Türkiye tam bir devlet terörüyle karşı karşıya. Dün Ankara'nın göbeğinde bomba patlatıldı, 128 insan katledildi. Bugün yine Ankara'nın göbeğinde sıkı yönetim ilan edildi, basın da dahil olmak üzere. Bizi patlamanın olduğu noktaya bırakmama gerekçeleri soruşturma güvenliği idi. Ama biz şunu çok iyi biliyoruz; Dün itibariyle patlama noktasında gerekli işlemler yapılmış, yıkanmış. Varsa bile herhangi bir delil, suç unsuru ortadan kaldırılmış. Bugün biz yaklaşık 70 kişiydik, kurum temsilcilerini alana almamak için, AKP yine bir kuvvet gösterisi yapmak için bizlere 2 kere müdahale etti. Polis müdahalesiyle yaşanan bir arbedeydi. Dün, patlamadaki sorumluluğunu göstermemeye çalışan hatta bizlere yıkmaya çalışan zihniyet, bugün bu katliamdaki sorumluluğunu bir kez daha ifşa etmiş oldu."

Yüksekdağ, acılarını yaşamaya izin vermeyen bir siyasi anlayışla karşı karşıya olduklarını söyleyerek şunları kaydetti;

"Kıyım ve ölümden başka bir şey getirmeyen bu siyasi anlayış karşısında halklarımızın direnişinin çok önemli, tarihsel bir zorunluluk olduğunu biliyoruz. Bu cenazelerin bugün dört bir yana dağılmış olmasının tek bir sorumlusu vardır. Daha fazla savaş isteyen, siyasi iktidarını pekiştirip daha büyük bir güç kurabilmeyi, diktatörlük ilan edebilmek için gözünü kırpmadan bu ülkede bu halka savaş açanr, çatışmaları başlatanlardır. Bizler bu savaş siyasetine asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. 'İnadına barış' demeye devam edeceğiz. Artık bizim inadımız daha güçlü." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekdağ: İnadımız Artık Daha Güçlü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hadiordann: lan ne komık bunlar kendıleır sankı yıllardır barış elçisi pkk için calısan ınsanın acıklamalrına bak 3 2 Yanıtla

Advertisement