Zonguldak -Emekli Albay Erdal Sarızeybek:´Devletin Gücü Gediktepe´De Eğilmiştir´ - Son Dakika
Güncel

Zonguldak -Emekli Albay Erdal Sarızeybek:´Devletin Gücü Gediktepe´De Eğilmiştir´

Zonguldak -Emekli Albay Erdal Sarızeybek:´Devletin Gücü Gediktepe´De Eğilmiştir´

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Başbakan Erdoğan'ın Gediktepe Bölgesini Ziyareti Sırasında Siperde Çömelmesini Eleştirirken, "türkiye Cumhuriyeti Devletinin Gücü Gediktepe'de Eğilmiştir" Dedi.

02.07.2010 18:51

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Başbakan Erdoğan'ın Gediktepe bölgesini ziyareti sırasında siperde çömelmesini eleştirirken, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücü Gediktepe'de eğilmiştir" dedi.

Konferans için geldiği Zonuldak'ta, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Sarızeybek, gazatecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan'ın, devletin gücünü temsil ettiğini vurgulayan Sarızeybek, Başbakan Erdoğan'ın siperde çömelmesini eleştirdi. Sarızeybek, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücü Gediktepe'de eğilmiştir. Neden eğilmiştir? Çünkü, 'Karşısında teröristler var. Keskin nişancı tüfeğiyle ateş eder. Başbakan'ı öldürür' diye korktular. Devletin gücünü temsil eden madem Başbakandır, mademki askerimiz karşısında tehdit vardır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti o tehtidi yok etmelidir. O da kapsamlı bir kara harekatından geçer" dedi.

Asala'nın bitmesinin ardından PKK'nın ortaya çıktığını ve cinayetler işlemeye başladığını ifade eden Sarızeybek, "PKK'nın bu işlediği cinayetler, AB siyasetine 'Kürt sorunu' olarak çekildi, fakat proje tamamlanmadı. Neden? Bir Ermeni sorunu var, arkasında bir Ermenistan devleti var. Bu devlet, bu sorunu geliştiriyor. Şimdi terör cinayetleriyle bir Kürt sorunu yaratıldı. Fakat bu sorunu Avrupa siyasetinde geliştirecek Kürt devleti yok. Bu Kürt devletini de kurabilirlerse, bu Ermeni devletiyle bu sözde Kürt devleti birleşecek, ikisi birden 'soykırım' diyerek toprak talebinde bulunacak" diye konuştu.

Ortada bir Kürt devleti projesinin olduğunu savunan Sarızeybek, "Bu Kürt devleti projesinin Irak'ta ki ayağı Barzani ve Talabani. Türkiye'deki ayağı İmralı'da yatan hain PKK. Bunun arkasında kim var, bütün mesele bu. Başbakan, 'PKK'nın arkasında Ergenekon var' diye açıklama yapıyor. Bu doğru değildir. Arkalarında İsrail var" dedi.

Kuzey Irak'ta Kürt devletinin kurulduğunu ileri süren Sarızeybek, "Yahudi Kürt devleti. Bir ilanı eksik kaldı. Parası var, bayrağı var, marşı var, parlamentosu, milletvekilleri, kanunları, hazinesi var. Ağır silahlı ordusu yoktu. Barzani şu an ihaleye çıktı, ağır silah satın alıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak -Emekli Albay Erdal Sarızeybek:´Devletin Gücü Gediktepe´De Eğilmiştir´ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement