1 Çocuk Öldü, Annesi ve Ablası Hastanede - Son Dakika
Güncel

1 Çocuk Öldü, Annesi ve Ablası Hastanede

1 Çocuk Öldü, Annesi ve Ablası Hastanede

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 9 yaşındaki Melisa Nur Tan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

27.10.2014 19:00

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 9 yaşındaki Melisa Nur Tan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ablası 12 yaşındaki Melek ile annesi 37 yaşındaki Emine Tan'ın ise hastanede tedavi altına alındı.

Olay dün gece Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. 40 yaşındaki Adem Tan, kusma ve ateşi olan eşi Emine Tan ile çocukları Melek ve Melisa Nur Tan'ı Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Burada tahlilleri yapılan çocuklar daha sonra eve gönderildi. Sabah tekrar kusmaya başlayan çocuklar ile anne Emine Tan tekrar karbonmonoksit gazından etkilendiği şüphesiyle Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede kalbi duran ve doktorların kalp masajıyla hayata döndürülen Melisa Nur Tan'ın durumu ağırlaşınca ambulansla Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniği'ne sevk edildi. Melisa Nur Tan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazesi Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

DOKTORLAR EVE GÖNDERMİŞ

İsmet Tula, kızı ve 2 torununun gece rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını, doktorlar tarafından iğne yapıldıktan sonra eve gönderildiğini ileri sürerek, Fatsa Devlet Hastanesi'nde acilde ilk gidince iğne vurup geri göndermişler. Sabah rahatsızlanınca kızım ve 2 torunum tekrar hastaneye gitti. Torunumun birini kaybettik. Damadım kızının öldüğünü hala bilmiyor. Sobadan mı zehirlendi, yoksa başka şeyden mi henüz bizde bilmiyoruz dedi.

KIZININ ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEMEDİLER

Fatsa'dan ODÜ Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gelen baba Adem Tan'a polisler ve yakınları kızının öldüğünü söyleyemedi. Fenalık geçiren baba Adem Tan'a sakinleştirici iğne yapıldı. Melisa Nur'un hastanede öldüğünü ve cenazesinin Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğinden haberi olmayan Adem Tan, diğer kızı Melek Tan'ın ambulansla hastaneye gelişinde gözyaşlarını tutamadı. Ambulansta sedye ile indirilen kızı Melek Tan'a sarılarak öpüp koklayan babayı yakınları güçlükle sakinleştirmeye çalıştı.

DOKTOR İHMALİ OLUP OLMADIĞI İNCELENİYOR

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu ise Olayı inceletiyoruz. Hastalar gece saat 03.00 itibariyle götürdüklerinde çocuğun genel durumu iyi, bunaltı kusması var. Arkadaşımız değerlendirmiş tedavisini düzenlemiş göndermiş. Bunların hepsine bakmak araştırmak lazım. Hasta sabah tekrar giriş yapıyor. Bunlarla ilgili talimat verdim inceleme yapılıyor, doktor ihmali olup olmadığı ile ilgili olayı inceletiyoruz diye konuştu.

Ölen Melisa Nur Tan'ın Fatsa Ali Rıza Demircan İlkokulu 3. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Cumhuriyet Savcılığı'da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Çocuk Öldü, Annesi ve Ablası Hastanede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement