"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" - Son Dakika
Yerel

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"

Adıyaman ve Mersin'de sendika ve sivil toplum kuruluşları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

01.05.2013 15:10

Adıyaman ve Mersin'de sendika ve sivil toplum kuruluşları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Adıyaman'da Mimar Sinan Kültür Parkı'ndan yürüyüşe başlayan grup, Mustafa Yücel Özbilgin Parkı yanındaki miting alanında toplandı. Alanda konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Hediye Kılınç, 1 Mayıs'ın işçinin, emekçinin bayramı olduğunu belirterek, herkesin gününü kutladı.

Bu arada program başlamadan önce meydanda büyük boy Türk Bayrağı açan Petrol-İş Sendikası üyeleri ile terör örgütü lehine slogan atan bir grup arasında gerginlik yaşandı. Eğitim Sen yetkilileri araya girerek olayların büyümesini engelledi.

Kutlamalar kapsamında bir dakikalık saygı duruşu sırasında aynı grubun öldürülen terör örgütü mensupları için marş söylemesi üzerine programa katılan CHP heyeti ve Petrol-İş Sendikası üyeleri miting alanını terk etti.

-Mersin-

Mersin'de gar önünde toplanan çeşitli sendikaların üyeleri, pankart açarak İstiklal Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alana gelenler üzeri aranarak içeri alındı. Halaylar çekip, slogan atan gruba daha sonra Türk halk müziği sanatçılarından Selda Bağcan konser verdi.

Sıcak havadan etkilenen bazı vatandaşlar gazete ve şemsiyeyle güneşten korunmaya çalıştı. - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement