13 Yılda 280 Bin Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı - Son Dakika
Yerel

13 Yılda 280 Bin Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

13 Yılda 280 Bin Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, son 13 yılda Antalya’da 280 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtıklarını söyledi.

16.05.2016 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, son 13 yılda Antalya'da 280 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtıklarını söyledi.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, DSİ olarak Antalya ve ilçelerinde 60 adet sulama işinin planlama ve proje çalışmalarına devam edildiğini belirtti. Hayata geçirilen Göl-Su projeleri ile aynı zamanda istihdam imkanı sağlayarak köyden kente göçün önüne geçtiklerini aktaran Özgür, "Dünya nüfusunun giderek artması ve küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri Su'yun kullanımı ve dağılımı ile ilgili olarak ciddi sorunlara yol açmaktadır. Bu yüzden bizler artık bu günleri değil, gelecek yılları, bugünkü nüfusları değil, gelecek nüfusları ve ihtiyaçları düşünerek projeler hazırlıyor ve uygulamaya koyuyoruz. DSİ olarak son 13 yılda Antalya'da 280 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtık. Çiftçimize 570 Milyon TL zirai gelir artışı sağladık" dedi.

Turkay Özgür, Proje ve Planlama safhasındaki 60 adet sulama tesisini ise şöyle açıkladı:

"Manavgat Yavrudoğan Barajı Sulaması Proje Hazırlaması, Manavgat Çardak Barajı Sulaması Proje Hazırlaması, Antalya Küçük Aksu Barajı Sulaması 1. Kısım, Antalya Aksu 1. ve 2. Merhale Sulamaları Yenileme Proje Hazırlaması ve Antalya Küçük Aksu Barajı Sulaması 2. Kısım Proje Hazırlaması,Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı Sulaması Proje Hazırlaması, Finike Sulaması Yenileme Proje Hazırlaması, Korkuteli Osman Kalfalar Göleti Tamamlama İnşaatı Proje Hazırlaması."

Korkuteli Yelten Göleti Sulaması Yenileme Projesi ile 3 bin 60 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağının müjdesini veren Özgür, "Korkuteli Kozağacı Göleti Sulaması Yenileme Proje Hazırlaması, Demre Çağman Barajı Sulaması, Merhale Projesi Alarahan Barajı HES ve Sulaması, Akseki Cevizli Göletinin Kaplanması ve Sulamasının Kapalı Sisteme Çevrilmesi, Kaş İlçesi Çavdır ve Palamut Sulaması, Serik Hacıosmanlar Pompaj Sulaması, Korkuteli Kayabaşı Sulaması, Korkuteli Ulucak Sulaması, Kaş Kemerköy Sinekçibeli Sulaması ve Çayboğazı Barajına Derivasyon, Akseki Kepez Göleti Sulaması, Gündoğmuş Köprülü Göleti Sulaması, Kaş Yeşilköy Göleti Sulaması, Korkuteli Kızılaliler Göleti Sulaması, Kumluca Erentepe Göleti Sulaması, Kumluca Kömürocağı Göleti Sulaması, Manavgat Kızıldağ Göleti Sulaması."

Manavgat Yeniköy Yerköprü Göleti Sulaması ile 2 bin 380 dekar arazinin sulanmasının sağlanacağını belirten Özgür, "Elmalı Gümüşyaka Göleti Sulaması, Manavgat Halitağalar Göleti Sulaması, Korkuteli Yazır Güzle Göleti Sulaması, Kumluca Mavikent Akınca Göleti Sulaması, Gündoğmuş Ortakonuş Göleti Sulaması, Kumluca İncircik Göleti Sulaması, Gündoğmuş Akyar Göleti Sulaması, Korkuteli Duraliler Tatlar Göleti, Manavgat Karabucak Göleti Sulaması, Kumluca Yenicepınarı Göleti Sulaması, Kumluca Karacaören İncirağacı Göleti Sulaması, Gazipaşa İnal Göleti Sulaması, Elmalı Bayındır Göleti Sulaması, Kumluca Beykonak Kanlıböngeç Göleti Sulaması, Kumluca Ortaköy Göleti Sulaması."

Elmalı Hacıyusuflar Macun Göleti Sulaması ile de 6 bin dekar arazinin sulanması sağlanacağını bildiren Turkay Özgür, "Serik Büğüş Göleti ve Sulaması, Demre Yavu Sel Kapanları, Konyaaltı Hisarçandırı Göleti Sulaması, Korkuteli İmecik Göleti Sulaması, Kaş-Kılıçlıyayla-Yeşilbarak Göleti Sulaması, Kaş Gürsu Taşkeseği Göleti Sulaması, Kaş Üzümlü Göleti Sulaması, Manavgat Yukarı Işıklar Göleti Sulaması, Finike Günçalı (Ernez) Göleti Sulaması, Kaş Doğantaş Göleti Sulaması, Korkuteli Bingeçit Göleti Sulaması, Serik Demirciler Göleti Sulaması, Korkuteli Yakaköy Göleti Sulaması, Kumluca Gölcük Göleti Sulaması, Akseki Göleti Sulaması, Kaş Yaylapalamut Göleti Sulaması." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 13 Yılda 280 Bin Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi
    09 Mar MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi

    Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yıldırım'ın Gücü Kadınlarımız' programı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve diğer birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Programda, MHP'li kadınların güçlü ve millete bağlı olduğu vurgulandı.

  • AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak
    09 Mar AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak

    Denizli'de AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '31 Mart seçimleri benim için bir final' konuşması üzerine açıklama yaptı. Başkan Güngör, 'Bu son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye Yüzyılı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerel seçimlerle de başarılara imza atarak yoluna devam edecektir' dedi.

  • Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak
    09 Mar Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak

    Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya'da bin 154 mahallede 6 binden fazla muhtar adayı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtar adaylığına ilginin artmasının sebebinin Cumhurbaşkanı'nın muhtarlık kurumuna verdiği önem olduğunu belirtti.

  • Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı
    09 Mar Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı

    Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Maliye Kongresi' Anadolu Üniversitesi İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonunda başladı. Kongreye, akademisyenler, öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı. Kongre, maliye alanındaki güncel konuların tartışılacağı bir platform sağlamayı hedefliyor.

  • Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor
    09 Mar Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor

    Yalova'da üniversite yerleşkesinde inşa edilen Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı, afetler sonrası müdahaleye ilişkin tatbikatların yapılabileceği bir merkez olarak hizmete sunulacak. Yalova Üniversitesi, Yalova Valiliği ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, deprem, su altı kurtarma, yangın, trafik gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitim alanının tamamlanmasıyla birlikte ülkenin her yerinden insanlar burada eğitim alabilecek ve afet durumlarında daha etkin müdahale sağlanabilecek.

  • Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'
    09 Mar Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'

    Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, yerel seçimlerde diğer parti adaylarının 'milli görüşçü' olarak kendilerini ifade ettiklerini belirterek, milli görüşün temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu ve liderinin Necmettin Erbakan olduğunu söyledi.

  • Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor
    09 Mar Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor

    Hazır yemek sektörü, yerel seçim çalışmalarının etkisiyle ramazan ayında büyüme tahmin ediyor. Siyasi partilerin iftar programları ve benzeri etkinlikler nedeniyle sektörde hareketlilik bekleniyor. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, ramazan ayında iftar saatlerinde artış olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, sektörde üç farklı yemek servisi yapıldığını ve ramazan boyunca 80 milyar lira artış öngördüklerini söyledi. Bozdağ, tüketicilere de 'ramazan kondu' uyarısında bulunarak, belediyelerin denetim yapması ve endüstriyel yemek sektöründeki firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır
    09 Mar Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır

    Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Bab ilçesinin tek ut yapım ustası ve sanatçısı olan Hassan Hamza, ut yapımının bir sanat olduğunu belirtti. Hamza, ut yapım ustasının aynı zamanda sanatçı olması gerektiğini söyledi.

  • Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi
    09 Mar Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi

    Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen 'Yurdum Spor Yapıyor Havza Voleybol Halk Turnuvası' sona erdi. Turnuvada final maçını Turtle Sports ile YG4 takımları oynadı. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan Turtle Sports, YG4'ü 3-0 yenerek şampiyon oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile Yasin Güvenç'in babası Mustafa Güvenç verdi. Turnuvanın amacı toplumsal birlikteliği ve spor yapmayı teşvik etmekti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretini tamamladı. Washington'dan ayrılan Bakan Fidan'ın Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi
    09 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2019-2024 döneminin dün gerçekleştirilen son meclis toplantısı öncesinde görev süresi sona eren meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.


Advertisement