18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Yakın Doğu Üniversitesi ile Rahmi M. Koç Müzesi iş birliğiyle düzenlenen "Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı" sergisi, bu akşam açılacak.

18.03.2015 13:03

Yakın Doğu Üniversitesi ile Rahmi M. Koç Müzesi iş birliğiyle düzenlenen "Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı" sergisi, bu akşam açılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, küratörlüğünü İstanbul Deniz Müzesi eski müdürü, deniz tarihçisi ve Girne Üniversitesi Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi Başkanı Ali Rıza İşipek'in yaptığı sergide, tanınmış ressamlara ait orijinal yağlı boya tablolar, İznik çinileri, gemi modelleri, antika objeler, replikalar, kostümlü cansız mankenler, canlandırmalar, gravürler, notik malzemeler, roll-up posterler, sancak ve flamalar yer alacak.

Rahmi M. Koç Müzesi'nde bugün akşam açılacak sergi, 20 Eylül'e kadar ziyarete açık olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Türk tarihinde çok önemli bir yer tutan Çanakkale Destanı'nın 100. yılında düzenlenen serginin, KKTC ile Türkiye arasında diğer alanlarda olduğu gibi tarihsel, kültürel ve sanatsal alanda var olan sarsılmaz bağların önemli bir nişanesi olduğunu belirtti.

Sergideki eserlerin önemine değinen küratör Ali Rıza İşipek ise muharebenin tüm yönleriyle aktarılması adına, yağlı boya tablolar, fotoğraflar, gemi modelleri, dioramalar, propaganda posterleri, savaşın anısına çıkarılmış ipek ve keten hatıra mendilleri, mayınlar ve atılmış torpidoların gerçek ölçülerdeki replikaları, Osmanlıca şema ve haritalar ile çeşitli bilgi panoların sergide yer alacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement