Aa'nın Arnavutça Yayınına Başlaması - Son Dakika
Güncel

Aa'nın Arnavutça Yayınına Başlaması

Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Ozan: "Anadolu Ajansı'nın bu adımının, bu yeni çalışmasının ikili ilişkilerimize çok olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum" ''AA'nın, Türkiye ile derin tarihi, beşeri ve kültürel bağları bulunan Balkanlar'a yönelik aydınlatma çalışmalarında yeni bir adım atması memnuniyet.

01.10.2014 17:30

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Anadolu Ajansı'nın (AA) Arnavutça yayınına başlamasına ilişkin, "Anadolu Ajansı'nın bu adımının, bu yeni çalışmasının ikili ilişkilerimize çok olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum" dedi.

Büyükelçi Ozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'nın, Türkiye ile derin tarihi, beşeri ve kültürel bağları bulunan Balkanlar'a yönelik aydınlatma çalışmalarında yeni bir adım atmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Arnavutça yayınının bölgede ve diğer ülkelerde yaşayan Arnavut toplumunun Türkiye'ye ilişkin daha iyi aydınlatılmasını, hem de bölgeye ilişkin haberlerin Türkiye kamuoyuna zamanında ve doğru bir şekilde yansıtılmasını sağlayacağına inandığını belirten Ozan, "Anadolu Ajansı'nı bu adımından dolayı tebrik ediyor, başarılı çalışmalar yapmaya devam etmesini diliyorum" dedi.

Ozan, Arnavutların Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan başta olmak üzere Balkanlar'ın hemen her ülkesinde bulunan kalabalık bir nüfusa sahip olduğunu  ifade ederek, "Kültürleri ve beşeri bağlarıyla bize çok yakındırlar. O sebeple, AA'nın burada hem kurumlar hem de kişiler tarafından ilgiyle izleneceğini, takip edileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Bizim tarihten kaynaklanan yoğun beşeri, kültürel, sosyal ilişkilerimiz var" diyen Ozan, "Anadolu Ajansı'nın bu adımının, bu yeni çalışmasının ikili ilişkilerimize çok olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın Arnavutça Yayınına Başlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement