Adana'da "Turizm Çalıştayı" - Son Dakika
Yerel

Adana'da "Turizm Çalıştayı"

Adana\'da "Turizm Çalıştayı"

Adana Valisi Büyük: "Hepimizin elinde Adana'nın turizm değerleri, çeşitlilikleri ve potansiyeliyle ilgili defalarca yapılan çalışmalar var. Bu tür çalışmaların raflarda kalmaması, rapor halinde değil pratiğe geçmesi ve neticelerinin alınması için bu çalıştay önemli."

17.10.2014 16:45

Adana Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce "Turizm Stratejik Planlama Çalıştayı" düzenlendi.

Adana Valiliği toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda konuşan Vali Mustafa Büyük, turizm konusunda tüm tarafların katkısıyla düzenlenen çalıştayın olumlu sonuçlar vereceğine inandığını söyledi. Var olan turizm potansiyelini, avantaj ve dezavantajlı taraflarımızı görmek adına yapılacak çalıştayın gerçekleri ortaya koyacağını dile getiren Vali Büyük, "Bu tür çalışmaların çok fazla yapıldığını ve konuyla ilgili çeşitli raporların hazırlandığını hepimiz biliyoruz. Aslında bir farkındalık oluşturmanın ötesinde ben müdürümüzle beraber bu çalışmanın diğer çalışmalara göre biraz daha farklı olmasını arzu ettim. Hepimizin elinde Adana'nın turizm değerleri, çeşitlilikleri ve potansiyeliyle ilgili defalarca yapılan çalışmalar var. Bu tür çalışmaların raflarda kalmaması, rapor halinde değil pratiğe geçmesi ve neticelerinin alınması için bu çalıştay önemli" dedi.

Turizmin Türkiye ve dünyada en hızlı gelişen sektörlerden birisi olduğuna dikkat çeken Büyük sözlerini şöyle sürdürdü:

"Turizmin gelişmesi, şehirlerin gelişmesine, zenginleşmesine, yaşam kalitesinin artmasına ve daha mutlu şehirlerin oluşmasına zemin hazırlıyor. Ayrıca turizm dışındaki diğer sektörlerin gelişmesini de bu sektör sağlıyor. Önemli bir şansımız, il olarak Kültür ve Turizm Bakanına sahibiz. Bakanımızın olması, yatırımları daha da katladı. Önemli projelerin hemen hayata geçmesini sağladı. Artık dünyada sahil turizmi algısının ötesine geçen turizm çeşitliliği var. Biz, hangilerinde iddialı olacağız, hangi çalışmaları yaparsak kazanç elde etmiş olacağımızı tartışacağız. İlimizin turizm kaderini değiştirecek bir çalışma olacağına inanıyorum." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da 'Turizm Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement