Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlerin Ardından - Son Dakika
Politika

Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlerin Ardından

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından AK Parti kent genelinde merkez dahil 18 ilçeden 8’ini, 49 beldeden ise 29’unu alırken, seçimlerle ilgili Afyonkarahisar İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na itirazların devam ettiği belirtildi.

01.04.2014 16:11

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından AK Parti kent genelinde merkez dahil 18 ilçeden 8'ini, 49 beldeden ise 29'unu alırken, seçimlerle ilgili Afyonkarahisar İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na itirazların devam ettiği belirtildi.

58 belediyenin bulunduğu Afyonkarahisar'da seçimlerin ardından en çok belediye alan parti AK Parti olurken onu 6 ilçe ve 8 belde belediyesini alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) izledi. Cumhuriyet Halk Partisi ise seçimlerde 4 ilçeyi alırken, hiçbir belde belediye başkanlığını alamadı. Seçimlerde Demokrat Parti Akharım, Millet Partisi (MP) Büyükkalecik beldesini almayı başarırken, belediye başkanlığının belli olmadığı tek belde ise iki partinin 454 oy aldığı merkeze bağlı Beyazı beldesi oldu. Demokrat Parti'nin (DP) 454, Emek Partisi'nin de (EMEP) 454 oy aldığı beldede yapılan itirazlar sonrasında sandıkların tekrar sayılacağı öğrenildi.

AFYONKARAHİSAR'DA HİÇ BİR BAYAN ADAY BELEDİYE BAŞKANI OLAMADI

30 Mart 2014 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerde Afyonkarahisar'da 491 bin 778 seçmen sandık başına gitti. Seçimler kent genelinde 1931 sandıkta oy kullanırken, en fazla seçmeni olan yer ise 133 bin 358 kişi ile kent merkezi oldu. Kent merkezinde kullanılan oyların 4 bin 500'e yakınının ise geçersiz sayıldığı öğrenildi. 2009 yerel seçimlerinde ise 2137 sandıkta 484 bin seçmen oy kullanmıştı.

Gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında Afyonkarahisar'ın en genç belediye başkanı AK Partili 1983 doğumlu olan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl olurken, ayrıca seçimlerde kentte hiçbir bayan belediye başkanı olamadı.

Kent merkezinde AK Partili Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban ile MHP'li Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya arasında geçen seçim yarışında, gülen taraf ise 58 bin 277 oy alarak 2'ncid defa Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına seçilen Burhanettin Çoban oldu. Çoban'ın en yakın takipçisi Çetinkaya ise 50 bin 272 oy aldı. Çetinkaya'nın, ayrıca bugün oy sayımına itiraz edeceği belirtildi.

İŞTE 30 MART SEÇİMLERİNDEN SONRA PARTİLERİN KAZANDIĞI İLÇELER

Seçimlerde ardından merkez dahil ilçelerde belediye başkanlığını kazanan partiler ve isimler ise şunlar oldu:

Merkez ilçe Burhanettin Çoban (AK Parti), Sinanpaşa- Murat Karakoyun (AK Parti), Sandıklı- Mustafa Çöl (AK Parti), Bolvadin- Fatih Kayacan (AK Parti), Çobanlar- Salih Alaka (AK Parti), İscehisar- Mustafa Çibik (AK Parti), Şuhut- Recep Bozkurt (AK Parti), Hocalar-Ali Arslan (AK Parti), Başmakçı-Ayhan Gönüllü (MHP), Emirdağ-Uğur Serdar Kargın (MHP), Kızılören- Ali Erol (MHP), İhsaniye-Şaban Çabuk (MHP), Dinar- Saffet Acar (MHP), Çay-Hüseyin Çağrı (MHP), Bayat-Kadir Üçer (CHP), Evciler-Saim Özer (CHP), Sultandağı- Osman Acar (CHP), Dazkırı-İsmail Taylan (CHP).

MHP AFYONKARAHİSAR'DAKİ 2 KALESİNİ AK PARTİ'YE KAPTIRDI

2009 yerel seçim sonuçlarına göre, 30 Mart ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti kentte elinde olan 10 ilçenin belediye başkanlığından 2'sini kaybederken, MHP ise 5 ilçe belediyesi sayısını 6'ya çıkardı. CHP ise seçimlerin ardından 2 olan ilçe belediyesi sayısını 4'e çıkarırken, hiçbir belde belediye başkanlığını kazanamadı.

Öte yandan MHP, Afyonkarahisar'da kalesi diye nitelendirdiği Sandıklı ve Bolvadin'i AK Parti'ye, AK Parti ise üst üste iki defa belediye başkanlığını kazandığı Emirdağ ilçesini MHP'ye kaptırdı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlerin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement