Ahıska Türkleri 70 Yıl Sonra Vatanlarında: Allah'a Şükürler Olsun - Son Dakika
Güncel

Ahıska Türkleri 70 Yıl Sonra Vatanlarında: Allah'a Şükürler Olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Yıldırım'ın koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilmesine karar verilen Ahıska Türklerinden 188'i daha Erzincan'a geldi.

19.11.2016 02:30  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilmesine karar verilen Ahıska Türklerinden 188'i daha Ukrayna'dan Erzincan'a geldi.

UKRAYNA'DAN GELDİLER

Daha önce üç kafilede bin 206 kişinin getirildiği Erzincan'ın Üzümlü ilçesine dün 341 Ahıska Türkü'nün yerleştirilmesinin ardından bugün de Ukrayna'nın Zaporijya kentinden alınan 188 kişi Erzincan Havalimanı'na ulaştı.


ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Ahıska Türklerini, Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar karşıladı.

4. KAFİLE TAMAMLANDI

Aileler, gümrük işlemlerinin ardından otobüslerle Üzümlü'ye götürüldü.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dördüncü kafilenin söz konusu 188 kişi ile tamamlandığını söyledi.

Türkiye'ye getirilen dördüncü kafilede 99 aileye mensup 529 kişinin bulunduğunu belirten Uçar, "Dördüncü kafileyi kazasız belasız bitirmiş olduk. Bunların içerisinden sadece 40 Ahıskalı, Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleşti." dedi.


ERDOĞAN VE YILDIRIM'A TEŞEKKÜR

Ahıska Türklerinden Sebile İslamova da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a teşekkür ederek, çocukları ve torunları öz vatanında büyüyeceği için mutlu olduğunu söyledi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Konuşması sırasında duygulanan ve ağlayan İslamova, "Anam, babam vatanı görmedi, biz gördük çok şükür. 45 yaşımdayım. Ben bunu çok istiyordum. Çok istiyorduk, geldik Allah'a şükürler olsun." ifadelerini kullandı.

"ÇOK MUTLUYUZ"

Dildara Eyübova ise kendisini rüyada gibi hissettiğini dile getirdi.

Türkiye'ye gelmeyi çok istediklerini anlatan Eyübova, "Kendi vatanımıza kavuşmayı, yaşamayı, çocuklarımızın Türk dilinde okumasını çok istiyorduk. Geldik, çok mutluyuz." diye konuştu.


AHISKA TÜRKLERİNİN 70 YILLIK SÜRGÜNÜ

Stalin liderliğindeki Sovyetler Birliği, 14 Kasım 1944'te Gürcistan'ın Ahıska bölgesinde yaşayan onbinlerce Ahıskalı Türk'ü "sınır güvenliğini tehdit ettikleri" gerekçesiyle sürgün etti. Trenlere bindirilen ve günlerce yolculuk eden Ahıskalı Türkler Sovyet topraklarında dört bir tarafa dağıtıldı.

ABD, Türkiye, Rusya, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Ukrayna, Kıbrıs ve Gürcistan'da yaşayan Ahıskalı Türklerin sorunları 70 yılda çözülemedi.

Ahıska Türkleri 70 Yıl Sonra Vatanlarında: Allah\'a Şükürler Olsun
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahıska Türkleri 70 Yıl Sonra Vatanlarında: Allah'a Şükürler Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement