AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz Oldu - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz Oldu

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis Başkanı adayının İsmet Yılmaz olduğunu açıkladı. Kulislerde adayın Nabi Avcı olacağı konuşuluyordu.

26.06.2015 12:30  Güncelleme: 14:13

CHP, MHP ve HDP'nin Meclis Başkanı adaylarını belirlemesinin ardından gözler AK Parti'ye çevrilmişti. Davutoğlu'nun, AK Parti milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarında, Meclis Başkanlığı adaylığı da görüşüldü ve bu görüşmeler sonrası Meclis Başkanı adayı olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'da karar kılındı.

İBRE AVCI'DAN YANAYDI

Siyaset kulislerinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bir numralı aday olarak geçtiği konuşuluyordu. Hatta Nabi Avcı'nın dünkü iftar programını iptal edip Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmek için apar topar Ankara'ya gelmesi bomba etkisi yaratmış ve aday kesinleşti yorumları yapılmıştı. Ancak adaylığı Yılmaz göğüsledi.

DAVUTOĞLU: İKİ İSİM ÖNE ÇIKTI

Partisinin adayını açıklayan Davutoğlu şu şekilde konuştu: "İstişareler sonucunda Meclis Başkanlığı konusunu ele aldık. İki arkadaşımın ismi açık bir şekilde öne çıktı. Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz. Dün ikisiyle de görüştüm. Kanaat beyan eden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Başkan adayımız Sivas Milletvekilimiz İsmet Yılmaz'dır."

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"2 GÜNDÜR ÇALIŞIYORUZ"

"Son iki gün içinde takip ettiğiniz gibi 50'şer kişilik topluluklar halinde istişareler yaptık. Biz ilk andan itibaren cumhurbaşkanımızın partimizin kuruluşunu gerçekleştirdiği andan itibaren ortak akla değer verdik. Hem seçimin değerlendirilmesi, hem koalisyonda takınılacak tavır, hemde meclis başkanlığı konusunu gündemimizde tuttuk.

"2 İSİM ÖNE ÇIKTI"

Her bir milletvekilimizin kanaatini tek tek aldım. Yazılı olarak tarafıma bildirildi. Dün bu kanaatleri değerlendiren bir çalışmadan sonra iki arkadşaımızın isminin çok açık şekilde öne çıktığı ortaya çıktı. Sayın Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz. Dün akşam iftarda birlikteydik. Her iki arkadaşımızla ayrı ayrı görüştük. Ve sonra birlikte görüştük.

"İKİSİ DE DİĞER ARKADAŞI LEHİNE FERAGAT ETTİ"

Hiçbir arkadaşımız kendi düşüncesini öne koymadı. Dün de her iki arkadaşımızla görüştüğümüzde, diğer arkadaşı lehine feragat etmesinin doğru olacağını ifade ettiler. Bu bende büyük bir memnuniyet oluşturdu. En büyük grup olarak biz Meclis başkan adayını belirlerken, hiçbir tartışma yaşamadan, en son iki isim üzerinde bu istişareler yoğunlaştığı için zikrediyorum. 300'ü aşkın arkadaş fikir beyan etmiş oldu. bu ahlaki olgunlukları dolayısıyla arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bu iki arkadaşımızla ortak değerlendirmemizde bir arkadaşımızın ismi öne çıktık. Ben de kanaatimi de bugün MYK'ya aktardım. Her iki arkadaşımız da üstün vasıflara sahip arkadaşlar. Diğer ismi geçen ve vekillerimizden destek alan arkadaşlar da sahipti.

"İSMET YILMAZ'I ÖNERMEYİ KARARLAŞTIRDIK"

TBMM Başkan adaylığı için Ak Parti olarak sayın İsmet Yılmaz'ı önermeyi kararlaştırdık. Kendisi için, partimiz için, TBMM'ye katılan vekiller için hayırlı olmasını diliyorum. Kendisi bugünden itibaren temasları yapacak. En hayırlı kararın oluşacağı kanaatimi belirtmek istiyorum."

DÜN NELER OLDU?

Meclis Başkanlığı seçiminde gözlerin çevrildiği AK Parti dün büyük bir hareketliliğe sahne oldu. Davutoğlu, öğleden sonra partisinin Marmara ve Karadeniz bölgelerinden milletvekilleriyle iki grup halinde görüştü. Davutoğlu, milletvekillerinden Meclis Başkan adaylığına isim önerilerini kapalı zarf içinde kendisine iletmelerini istedi.

Daha önce de MKYK üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetimlerinin önerilerini alan Davutoğlu, dünkü görüşmelerinin ardından önerileri değerlendirmeye aldı.

AVCI PROGRAMINI İPTAL EDİP GELDİ

Milletvekilleri görüşmenin ardından iftar için beklerken, Avcı, Davutoğlu'nun daveti üzerine Özel Pangaltı Ermeni Okulları'ndaki iftar programını son anda iptal ederek genel merkeze geldi. Davutoğlu ve Avcı, görüşmenin ardından iftar yemeğinin yendiği salona da aynı anda ancak ayrı kapılardan girdiler.

GÖZLER AVCI'YA ÇEVRİLDİ

Davutoğlu da yemekte adaylarını bugün açıklayacaklarını duyurdu. Bu gelişmeler, AK Parti'nin adayı konusunda gözlerin, kulislerde adı başkan adayları arasında ön sıralarda geçen Avcı'ya çevrilmesine yol açtı.

BÜYÜK SÜRPRİZ

Tüm bu gelişmelerin ardından Nabi Avcı'nın resmen açıklanması beklenirken büyük bir sürpriz yaşandı. AK Parti'nin adayı'nın Sivas Milletvekili ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz olduğu öğrenildi.


AK Parti\'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz Oldu

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (51)

  • BarbaR: Davutoğlu açıklama yapar Erdoğan emir verir way kukla ahmet way 36 33 Yanıtla
  • DUR YOLCU: AKP DEMEKKİ DENİZ BAYKALI İSTİYOR,CHP İLE KOOLİSYON YOLDA... 37 10 Yanıtla
  • ÇORÇİL: Yiğit Bulut yada şelekçi sebahattin olmalıydı. 22 22 Yanıtla
  • DUR YOLCU: SİLİK KİŞİLİK 21 14 Yanıtla
  • DUR YOLCU: PASİF BAKANDI 25 10 Yanıtla
  • ishak: Ben agrliyim chp bugunekadar sevmedım bugunde sonra hıçsevmem allah akp yardım etsın ammmmmin 7 12 Yanıtla
  • dede korkut: İsmete üç koyun versen ikisini kaybeder yönetim kötü anlaşılan erdoğan olaydı ismeyi aday göstermezdi 5 13 Yanıtla
  • sivAsli: Bence cok kaliteli ve karekterli insan pasif uyuz diyen gereksiz insanlar sanki adam askerlik arkadasiniz 7 11 Yanıtla
  • jiyan: her şey tam biat üzerine....biat etmek şartı ile bir yerlere gelebilirsin..... 14 3 Yanıtla
  • ELMA DERSEM ÇIK: Akp nin iki adayı var. Ismet yılmaz ve dengir mir mehmet fırat. Chp ninde iki adayı var. Deniz baykal ve ekmeleddin ihsanoğlu 7 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement