Aksa Jeneratör Ankara Genel Müdürü Ceyhan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Aksa Jeneratör Ankara Genel Müdürü Ceyhan Açıklaması

Aksa Jeneratör Ankara Genel Müdürü Tarık Ceyhan, Türkiye'de meskenlerin sadece yüzde 10'unda elektrik üretimi için jeneratör kullanıldığını söyledi.

31.03.2015 14:18

ÖVÜNÇ KUTLU - Aksa Jeneratör Ankara Genel Müdürü Tarık Ceyhan, Türkiye'de meskenlerin sadece yüzde 10'unda elektrik üretimi için jeneratör kullanıldığını söyledi.

Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki elektrik kesintisiyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Jeneratörlerin öneminin böyle durumlarda ortaya çıktığını vurgulayan Ceyhan, "Şirketlerin ve kurumların bu tür durumlar ortaya çıkmadan jeneratör tedarik etmelerini öneriyorum" dedi.

Türkiye'deki meskenlerin sadece yüzde 10'unda elektrik üretimi için jeneratör kullanıldığını ifade eden Ceyhan, bu oranın işyerlerinde yüzde 25-30, kurumlarda ise yüzde 70 seviyesinde olduğunu kaydetti.

Ceyhan, sanayi tipi dizel jeneratörlerin, gerekli yakıt ve bakım ile sürekli çalışabileceğini, benzinli jeneratörlerin ise 3-4 saat çalıştırıldıktan sonra en az bir saat dinlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Aksa Jeneratör Ankara Genel Müdürü Ceyhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement