Almanya'ya Eğitime Giden Çiftçiler Döndü - Son Dakika
Yerel

Almanya'ya Eğitime Giden Çiftçiler Döndü

Almanya\'ya Eğitime Giden Çiftçiler Döndü

Devrekani Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Almanya'ya giden çiftçiler eğitimlerin ardından yurda dönüş yaptı.
Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığınca...

04.12.2013 16:54

Devrekani Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Almanya'ya giden çiftçiler eğitimlerin ardından yurda dönüş yaptı.

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığınca Hayat Boyu Öğrenme programlarından olan Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında Devrekani Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Organik Hayvancılık ve Organik Süt Üretimi projesi kabul edildi. Proje kapsamında 10 katılımcı Almanya'ya giderek burada 16 Kasım'a kadar eğitime tabi tutuldu. Ayrıca katılımcılar, Berlin'de bulunan yurtdışı ortak kurum olan LBV Brandenburg Eyaleti Çiftçi federasyonunun hazırladığı çalışma programı ile yurt dışında organik tarım ve organik hayvancılık konuları ile ilgili kurum ziyaretlerinde bulunarak bililer edindi. Projeye dahil olan çiftçiler, Avrupa'da Organik Hayvancılık ve Organik Süt Üretimi ile ilgili eğitimlerini tamamlayarak, yeni bir hayvancılık kolu olan üretimin başta Devrekani'ye ve Kastamonu'ya entegrasyonunda etkili rol oynanası bekleniyor. Ayrıca katılımcılar, sadece organik süt üretimi ve organik hayvancılık boyutlarının yanı sıra yurtdışında hayvansal üretimin diğer kollarında da eğitim aldılar. Projenin 2'inci ayağı 28 Nisan-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında İsveç'e gerçekleştirilecek. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Almanya'ya Eğitime Giden Çiftçiler Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement