Altın Karagöz' Türkmenistan'ın - Son Dakika
Güncel

Altın Karagöz' Türkmenistan'ın

Altın Karagöz\' Türkmenistan\'ın

– BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda Türkmenistan ekibi birinci oldu.

13.07.2016 10:07

– BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda Türkmenistan ekibi birinci oldu. Yarışmada Gürcistan ekibi ikinci, Şili ekibi de üçüncülüğü elde etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonunda '55'inci Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında gerçekleştirilen '30'uncu Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda görkemli bir final ile sona erdi. Dünyanın 19 ülkesinden gelen halk dansları ekiplerini aynı sahnede buluşturan yarışma, Bursa'dan tüm dünyaya, dostluk, barış, sevgi ve kardeşlik mesajları gönderdi.

JÜRİDEN TİTİZ DEĞERLENDİRME

Final gecesinde Kolombiya, Bulgaristan, Kırgızistan, Litvanya, Bosna Hersek, Kazakistan, Kazakistan, Polonya, Gürcistan, Yunanistan, Tunus, Makedonya, Cibuti, Şili, Türkmenistan, Cezayir, Karadağ, Kosova ve KKTC ekipleri son kez sahneye çıkararak 5'er dakikalık gösterilerini sergiledi. Gösterileri jüri üyeleri de dikkate izledi. Türkiye'den Mustafa Turan, Kazakistan'dan Arman Nurmakhamatuly, Tataristan'dan Leysan Hametova, Başkurtistan'dan İlyuza Nugmanova, Makedonya'dan Blagica Iliç, Kore'den Moon Hyung Song ile Almanya'dan Dieter Wagner'dan oluşan jürinin titiz değerlendirmesinin ardından dereceye giren ekipler belirlendi.

BİRİNCİYE 5 BİN EURO

Yarışmanın birincisi olan Türkmenistan ekibine büyük ödül 'Altın Karagöz' ile 5 bin euro, ikincisi Gürcistan ekibi 'Gümüş Karagöz' ile 3 bin euro, üçüncü olan Şili ekibi de 'Bronz Karagöz' ve 2 bin euro para ödülü aldı.

Yarışmada ayrıca Litvanya ile Bulgaristan ekiplerine mansiyon ödülleri bin'er euro, ve Kazakistan ekibine de 'TÜRKSOY Özel Ödülü' bin euro ödül verildi. Yarışmanın şampiyonuna ödülünü veren ve büyük coşkuya eşlik eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, katılan tüm ekipleri kutladı.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Karagöz' Türkmenistan'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement