Amatör Spor Haftası - Son Dakika
Yerel

Amatör Spor Haftası

Amatör Spor Haftası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen bir dizi etkinlikte kutlanıyor.

17.10.2014 16:46

Amatör Spor Haftası, Kilis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen bir dizi etkinlikte kutlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kilis Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından Cumhuriyet Meydanından Hacı Cümbüş Camisi'ne kadar yürüyüş yapıldı.

Şölene farklı yaş gruplarından çok sayıda öğrenci katıldı. Şölene katılan öğrenciler, Cumhuriyet Meydanında tekvando, judo ve karete gibi geleneksel spor branşlarında hünerlerini sergiledi.

Etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendi.

Kilis Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Özkan, yaptığı konuşmada, her yıl düzenli olarak 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinliklerinin Türkiye genelindeki tüm illerde kutlandığını belirtti.

Gençlere seslenen Özkan, "Sevgili gençler, sizlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmanızı, spor alanlarına yönelmenizi ve yeşil alanlarda spor yapmanızı istiyoruz. Kilis'te yapılan tesisler bitmek üzere. İnşallah Kilis'te çok güzel tesisler olacak. Hepinizi spor alanlarına davet ediyorum. Özellikle bu topluma faydalı bireyler olmanızı istiyorum. Çünkü bu ülkenin spor yapan gençlerine ihtiyacı var" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı ise bu yıl ikincisini kutladıkları Amatör Spor Haftası'nın 81 ilde kutlanmasının gurur verici bir durum olduğunu ifade etti.

Amaçlarının amatör spora dikkat çekmek olduğunu dile getiren Arkaltı, "Çocuklarımızın dinamik enerjilerini iyi yolda kullanarak bu çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan arındırıp spor gibi iyi yola yönlendirmektir. 81 ilde olduğu gibi bugün Bursa'da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın başkanlığında yürüyüşler düzenlendi" ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve beraberindeki  İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir tarafından Amatör Spor Kulüplerine yardım malzemesi dağıtıldı.

Etkinliklere, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulkadir Akkaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Meteoroloji İl Müdürü Mustafa Kurt, daire amir ve müdürleri ile sporcular katıldı. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amatör Spor Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement