Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentte bu yıl 4 milyon 400 bin ton asfalt döktüklerini, şehir merkezinde bin 100 kilometre cadde ve bulvar açtıklarını belirtti.

08.11.2016 16:14

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentte bu yıl 4 milyon 400 bin ton asfalt döktüklerini, şehir merkezinde bin 100 kilometre cadde ve bulvar açtıklarını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Bulvarı ve 88 farklı hizmetin açılış töreninde konuşan Gökçek, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde Keçiören'in 27 şehit ve 220 gazi verdiğini ifade etti.

Melih Gökçek, temmuz ve ağustos aylarında iş makineleri ve kamyonları darbeye karşı koymak için kullandıklarını anımsatarak, buna rağmen kısa sürede bin kilometrenin üzerinde yol açabilmenin rekor olduğunu söyledi.

Başkente bu yıl içinde 1 milyar 954 milyonluk yatırım yaptıklarını anlatan Gökçek, bunun büyük miktarını asfalt yatırımlarının oluşturduğunu anlatarak, "Bu yıl 4 milyon 400 bin ton asfaltı Ankara'ya döktük. Şehir merkezinde bin 100 kilometre cadde ve bulvar açtık." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Keçiören'in en büyük probleminin trafik olduğunu dile getirerek, toplam 70 milyon liraya mal olan Yavuz Sultan Selim Bulvarı'yla bu sıkıntının yüzde 40 oranında azalacağını bildirdi.

Melih Gökçek, şöyle konuştu:

"Turan Güneş ve Kazım Karabekir bulvarlarını 2'şer kat büyüttük ve yapım süreleri 27 gün gibi rekor süreler oldu. Bu yatırımlarımıza ASKİ'nin, EGO'nun, 12 belediye şirketinin yaptığı yatırımlar, kentsel dönüşümler dahil değil. Halen devam eden pek çok hizmetimiz var, bunları bu bilanço içine dahil etmedik. İnşallah 2017 yılında, kent merkezinde pek çok alt ve üst geçit, 7 bulvar açmayı hedefliyoruz. 2017, Ankapark'ın hizmete girdiği yıl olacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde vadettiği Güneykent projesinin yollarının da açılmaya başlandığına işaret eden Gökçek, 2017 yılında proje yatırımlarının da başlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement