Anlaşmalı Boşanmalara Sgk Takibi - Son Dakika
Yerel

Anlaşmalı Boşanmalara Sgk Takibi

Anlaşmalı Boşanmalara Sgk Takibi

Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi Kurumu Müdür Vekili Yıldıran son yılLarda artan anlaşmalı boşanmaları SGK'nın takip altına aldığını söyledi.

23.08.2014 15:14  Güncelleme: 15:54

Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi Kurumu Müdür Vekili Neşe Yıldıran, "Eşinden boşandığı halde, boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşadığı belirlenen eş ve çocukların, bağlanmış olan gelir ve aylıkları kesilir, ayrıca cezai işlem uygulanır" dedi.

Sosyal güvenlik hukuku gereğince boşanma ile resmi nikahı biten kadına varsa vefat etmiş anne-babası üzerinden yetim aylığı bağlanabileceği gibi, eğer ilk evliliği varsa ve ilk eşi vefat etmişse onun üzerinden dul aylığı alma hakkı ortaya çıktığını belirten Yıldıran, "Kadına boşanma tarihinden sonra SGK'ya müracaat edilmesi durumunda dul veya yetim aylığı bağlanıyor. Fakat son yıllarda, dul ve yetim aylıklarından haksız olarak yararlanmak isteyenlerin muvazaalı boşanmalarına sıklıkla rastlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

ALO 170 İHBAR HATTI

Kurumu büyük zarara uğratan bu tür anlaşmalı boşanmaların tespiti için ALO 170 ihbar hattının aktif olduğunu hatırlatan Neşe Yıldıran, şunları kaydetti:

"Bu boşanmaların tespiti için SGK, ALO 170 ihbar hattı başvurularını değerlendirerek ve emeklilik servislerinden gelen yazışmaları da göz önüne alarak denetimlerini sıklaştırmış, yapılan birçok ihbarın gerçek olduğu denetimler sonucunda ortaya çıkmıştır. Vatandaşlarımızın, Sosyal Güvenlik Kurumunu ve devleti zarara uğratanları, kendi kimlikleri kurumda saklı kalmak suretiyle, SGK Alo 170 ihbar hattına bildirmeleri vatandaşlık görevidir."

Son yıllarda, dul ve yetim aylıklarından haksız olarak yararlanmak isteyenlerin muvazaalı boşanmalarına sıklıkla rastlandığını açıklayan Yıldıran, "Eşinden boşandığı halde, boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşadığı belirlenen eş ve çocukların, bağlanmış olan gelir ve aylıkları kesilir, ayrıca cezai işlem uygulanır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anlaşmalı Boşanmalara Sgk Takibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement