Ayan'dan Zonguldak İçin "Köklü Çözüm" Önerisi - Son Dakika
Yerel

Ayan'dan Zonguldak İçin "Köklü Çözüm" Önerisi

Ayan\'dan Zonguldak İçin "Köklü Çözüm" Önerisi

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Torba Yasa’da önerge ile herhangi bir değişiklik yapılamayacağını savunarak Zonguldak için köklü çözüm önerisinde bulundu.

24.09.2014 14:42

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Torba Yasa'da önerge ile herhangi bir değişiklik yapılamayacağını savunarak Zonguldak için köklü çözüm önerisinde bulundu.

Parti binasında gazetecilere açıklamada bulunan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Torba Yasa'nın yürürlüğe girdikten sonra verilen önergelerin kabul edilmeyeceğini söyledi. Önergelerle yasanın değiştirilemeyeceğini, TBMM açıldığında ise yeni bir Torba Yasa'nın söz konusu olabileceğini savundu.

CHP'nin de Anayasa Mahkemesi'ne yasanın iptalini gerektiren çalışması olduğun da hatırlatan Ayan, şöyle dedi:

"Torba Yasa bir buçuk ay süren hararetli çalışmanın ardından yasalaştı. Yürürlüğe girdi. Bildiğimiz kadarıyla yasalaşan ve yürürlüğe giren yasalarda sonradan bir önerge verilmez. Bildiğimiz kadarıyla hükümetin de dillendirmeye çalıştığı 1 Ekim'de meclis açıldıktan sonra yeni bir torba yasa, eğer gündeme gelirse bu torba yasa içerisinde madenci arkadaşlarımızın da sıkıntıları çözülecek gibi görünüyor. Fakat şu aşamada AK Parti milletvekilinin vermiş olduğu önergeden bahsediliyor. Yeni açılacak mecliste verilen bu önergenin yasayı değiştirmeyeceğini biliyoruz. Bu yasa ile ilgili CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne iptalini gerektiren bir çalışması var. Eğer Anayasa Mahkemesi burada bu itirazı haklı görürse gerekçeleri haklı bulursa bu bahsedilen maddelerde değişiklik yapılarak Zonguldak'taki mağduriyet giderilebilir. Ama MHP olarak diyoruz ki Zonguldak'ta köklü bir çözüm köklü bir arayış yapılması gerekiyorsa ve gerek CHP gerekse AK Parti bu konuda samimilerse aynı Bartın vilayeti gibi teşvikte dördüncü bölge için önerge çalışmasına girilirse biz MHP olarak bu konuyu götürürüz. Burada eğer Zonguldak'a teşvik kapsamında Bartın gibi yapabilirsek işverenin işçilerin önü açılacaktır. Köklü çözüm olarak bizim gördüğümüz teşvik yasasında Zonguldak'ın yönü ve pozisyonunun değişmesidir. Bunun haricinde yapılacak olanlar sadece günü kurtarma, siyaset yapma veya madencilerin bu yürüyüşünden korkarak bir çaresizlik içerisinde boşluğa girmekten başka bir şey değildir. Madenci arkadaşlarımız ve işverenlerimizin bu konusu ilk gündeme geldiğinde biz MHP olarak Zonguldak'ın kaygı ve sıkıntıları noktasında elimizden geleni yapacağımızı bu konuyla ilgili ne gerekiyorsa söylemiştik. Burada samimiyetimizi koyuyoruz. Fakat bu gördüğümüz yazılan ve çizilenlerde bir samimiyetsizlik var. Biz samimiyetlerin arkasında ve peşindeyiz. Zonguldak için köklü bir değişiklik aranıyorsa teşvik yasasında bir değişiklik yapılarak Zonguldak, Bartın ile aynı teşvik kapsamına alındığı zaman bu sıkıntıların çözüleceğini görüyoruz. Madenlerle ilgili İstanbul Milletvekilimizin vermiş olduğu bir araştırma önergesinde halen daha cevap alamadık." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayan'dan Zonguldak İçin 'Köklü Çözüm' Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement