Ayvalık'ta Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırdılar - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırdılar

Ayvalık\'ta Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırdılar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz hafta Hayvan Hakları Derneği Ayvalık Temsilciliği ile SHKD ekibi tarafından 164 sokak hayvanını kısırlaştırıldığı öğrenildi.

25.03.2013 17:34

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz hafta Hayvan Hakları Derneği Ayvalık Temsilciliği ile SHKD ekibi tarafından 164 sokak hayvanını kısırlaştırıldığı öğrenildi.

SHKD ve Actiezwerfhonden Derneği'nin katkılarıyla gerçekleşen ve ağırlıklı olarak kedi ve köpeklere yönelik kısırlaştırma çalışmalarının iki gün sürdüğü vurgulandı. 60 kopek 103 kedi olmak üzere 163 sokak hayvanının kısırlaştırılmasının ardından tüm hayvanların aşılanıp, kulakları küpelenerek alındıkları yerlere salındığı kaydedilirken, çalışmalara Ayvalık Belediyesi'nin de tam destek verdiği öğrenildi. Kısırlaştırma çalışmalarına Altınova'dan Akçay'a kadar birçok ilçe ve beldeden getirilen sokak hayvanlarını da kapsadığının altı çizilirken, yapılan operasyonlara Ayvalık Belediyesi'nin Veteriner Hekimi Seher Tuna ile İlçedeki Özel bir Veterinerlik Kliniğinin sahibi Melik Turanlı'nın da katkı verdiği bildirildi.

Ayvalık'taki Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına yönelik operasyonların; SHKD bünyesinde görev yapan Veteriner Hekimler; Murat Bekhan, Necdet Uğur, Ömer Atış ve Tekniker Hüseyin Başaran tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Haytap Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık'ın da manevi destek verdiği kaydedilirken, operasyonları yapan veteriner hekimlerden Murat Bekhan'ın da 25 sokak köpeği ile 25 sokak kedisinin kısırlaştırması sırasında ilaç desteğinde de bulunduğunun belirtildi.

Ayvalık'ta yapılan kısırlaştırma işlemlerini koordine eden Haytap Ayvalık Temsilcisi Gülnihal Balcı, iki gün süren kısırlaştırma çalışmalarında Edremit körfezindeki ilçe ve beldelerden yoğun katılım olmasına rağmen Ayvalık'ta katılımın az olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

KISIRLAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA AYVALIK'TAN FAZLA İLGİ OLMADI

Ayvalık Hayvan Hakları Derneği ve HAYTAP adına ilçede gerçekleştirilen sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasında destek verenlere sonsuz şükranlarını sunduklarının altını çizen Gülnihal Balcı, "Bütün bu çalışmanın gerçekleşmesinde asıl desteği veren Actiezwerfhonden Derneği'ne ve Bayan Linda Tall' e özellikle teşekkür eder, söz konusu çalışmaların devamını sağlamasını diliyoruz" diyerek, Ayvalık'taki sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışmalarına destek veren tüm kurum ve kuruluşlarla emeği geçenlere teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement