Bağdat'ta Çalışan İnşaat İşçileri Ailelerine Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Bağdat'ta Çalışan İnşaat İşçileri Ailelerine Kavuştu

AK Parti'li Memecan, Bağdat'te hastane inşaat işçisi olarak çalışan 7 Sivaslı işçinin Türkiye'ye gelerek ailelerine kavuştuğunu söyledi.

25.06.2014 16:02  Güncelleme: 16:08

AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Bağdat'te hastane inşaat işçisi olarak çalışan 7 Sivaslı işçinin Türkiye'ye gelerek ailelerine kavuştuğunu söyledi.

Memecan yaptığı açıklamada; "Sivaslı 7 vatandaşımız hastane inşaatında çalışmak üzere geçtiğimiz Kasım ayında Bağdat'a gitmişler; bu vatandaşımızın yakınları, hemşerilerimizin Irak makamları ile yaşadıkları sıkıntılar ve yurda dönüşlerinde yaşanan aksaklıklarla ilgili olarak 10 Haziran 2014 Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makamımıza gelerek yardım talebinde bulundular. Irak'ta bulunan hemşerilerimizin ailelerine kavuşmaları için bu tarihten itibaren aralıksız bir çalışma başlattık. Geride kalan iki haftalık dönemde T.C. Bağdat Büyükelçiliği ve ailelerle yakın işbirliği yaparak bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için çaba gösterdik" dedi.

Yapılan çalışmaları sonucu işçilerin ailelerine kavuştuğunu söyleyen Memecan; "İki haftadır yakın takipçisi olduğum bu sürecin ilk meyvelerini bugün aldık. Bu çerçevede 7 vatandaşımız Sivas'ta ailelerine kavuştu. Sivas kamuoyuna müjdelemekten gurur ve mutluluk duyuyorum. Bağdat'ta kalan beş vatandaşımızın da en kısa zamanda evlerine ulaşmaları için süreci takip ediyorum. Allah tüm vatandaşlarımıza ailelerine kavuşmayı nasip etsin" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağdat'ta Çalışan İnşaat İşçileri Ailelerine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement