Bakırhan: Başbakan'a Herekol'dan Seslendi - Son Dakika
Yerel

Bakırhan: Başbakan'a Herekol'dan Seslendi

Bakırhan: Başbakan\'a Herekol\'dan Seslendi

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan Başbakan'a Herekol'dan seslendi.

08.06.2014 13:57

Siirt Belediyesi tarafından Pervari ilçe sınırları içinde bulunan Herekol dağı eteklerinde düzenlenen ve Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren iki vatandaş için iptal edilen Çeme Kare festivalinde konuşan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan “Sayın başbakan B ve C değil A’dan Z’ye plan yapsan da senin ve barışın yolu Kürt gençlerinin bulunduğu dağlardan geçmek zorundadır.” Dedi

Festivale katılan vatandaşlara seslenen Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan son günlerde ülke genelinde gündeme oturan Diyarbakır’daki annelerin eylemleri için konuşan Başbakana seslenerek “Başbakan bu barış sürecinde ya benim dediğimi yaparsınız ya da B ve C planımız var diyor. Sayın başbakan B ve C değil A’dan Z’ye plan yapsan da senin ve barışın yolu Kürt gençlerinin bulunduğu dağlardan geçmek zorundadır. Yıllarca plan yapsan da boştur. Kürtler kararlıdır Kürt halkı kendi demokratik haklarını almadan, kendi gençlerini kendi özgür vatanlarında özgürleştirecek bir düzeye getirmeden asla ne mücadelen, kültürel etkinliklerinden, neden direnişlerden vaz geçer. Siz artık bizimle uğraşacağınıza, dönün örümcek tutmuş kafalarınızla uğraşın. Baskıcı ve yasakçı zihniyetinize son verin. Lice ve Kürdistan’ın dört bir yanına karakollar ve kale kollar siz bu sorunu çözemezsiniz. Bakın bu güne kadar yüzlerce karakol yaptınız ama Kürt gençlerinin özgür dağlara gitmesini engelleyemediniz.” Dedi.

Son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak Başbakan’a seslenen Tuncer Bakırhan “BDP’ye çağrı yapacağınıza, o gençlerin dağa çıkmasını engellemek sizin elinizdedir. Özgürlüğümüz olsaydı, barış olsaydı, güveliğimiz olsaydı, insanca onurlu bir şekilde kendi toprağımızda, halkımızın içerisinde yaşasaydık, dağlara çıkışlar olmazdı. BDP dağlara çıkan insanların bekçisi değil. İnsanlar kendi özgür iradeleriyle ne yapacaklarını, başbakandan da, bendende, BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan da çok iyi biliyorlar. Bu nedenle biz insaların ne iş yaptığını, neyle uğraştığını, nereye gittiği sorgulama yerine, kendimizin ne yaptığını, nasıl yaptığını, ne kadar demokratik, ne kadar özgürlükçü olduğumuza bakmamız gerekiyor.” Dedi.

Haber:Suat BİLİM

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bakırhan: Başbakan'a Herekol'dan Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement