Barış ve Dostluğun Sesi Konak'ta Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Barış ve Dostluğun Sesi Konak'ta Yükseldi

Barış ve Dostluğun Sesi Konak\'ta Yükseldi

Konak Belediyesi ile Yunanistan’ın Midilli Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Barış ve Dostluk Konseri, Ege’nin iki yakasını İzmir’de buluşturdu.

08.05.2016 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi ile Yunanistan'ın Midilli Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Barış ve Dostluk Konseri, Ege'nin iki yakasını İzmir'de buluşturdu. Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen müzik şölenine ilgi yoğundu. Konseri Fener Rum Patriği Bartholomeos, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Selanik'ten gelen belediye başkanları ile İzmir Rum Ortodoks Cemaati üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli izledi. Türk ve Yunan ezgilerinin yankılandığı konser, Ege'nin iki yakasında esen barış ve dostluk rüzgarlarını daha da güçlendirdi.

ZEYBEK VE ZEİBEKİKO BİR ARADA

Eserlerin koro ve solo olarak seslendirildiği konserde sahneye ilk olarak Şef Bahar Almaç yönetimindeki Konak Belediyesi Korosu çıktı. Müziğe sevdalı gönüllülerden oluşan koro, Türkçe ve Yunanca türküler seslendirdi. Müziğin yanı sıra dansların da öne çıktığı konserde Evrim Ateşler tarafından sergilenen ve Yunanistan'ın Zeybeği olarak da bilinen Zeibekiko izleyenlerden büyük alkış aldı. Ateşler'in ardından bu kez Türk halk oyunları ekibi Zeybek oyunuyla davetlilerin karşısına çıktı. Sergilenen başarılı performans izleyiciler tarafından alkışla ödüllendirildi.

BARTHOLOMEOS'A 25. YIL SÜRPRİZİ

Barış, kardeşlik ve umut dileklerinin hiç eksilmediği konserin ikinci bölümünde ise bu kez Selanik'ten gelen Aya Kassiani Kadınlar Kilise Korosu sahne aldı. Yunanca dile getirdikleri şarkılarla dinleyicilere müzik dolu bir gece yaşatan koro, izleyiciler arasında yer alan Fener Rum Patriği Bartholomeos'a sürpriz de yaptı. Koro üyeleri şarkılarını, 7 Mayıs'ta Patriklik görevinde 25.yılını dolduran Bartholomeos'a armağan ettiklerini dile getirdi. Konserin son bölümünde ise Yunanlı Ta Foto Apenanti (Karşıdaki Işıklar) Grubu sahne aldı. Yunan ezgileriyle izleyenleri coşturan gurubun büyüsüne kapılanlar Yunanistan'ın halk oyunu olan Kalamatianos'u oynayarak gönüllerince eğlendi.

BARIŞIN VE DOSTLUĞUN ZAMANI

Konser sonunda yapılan konuşmalarda Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, gecenin düzenlenmesine destek veren Konak Belediyesi'ne ve Başkan Sema Pekdaş'a teşekkür etti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da her iki halkın ortak kültüre sahip olduğunu dile getirerek, "Ege denizi bizi ayıran değil, birleştiren bir denizdir. Bugün burada yaşadığımız bu dostluk bizim daha güzel olmamızı sağladı. Ama maalesef bizim yüreğimizde yanan bir savaş var. Bu savaş hem bizi, hem Yunanistan'ı hem de Avrupa'yı etkiliyor. Bu gecedeki barış seslerinin yükselmesi, bu savaşın biran önce sona ermesi, mültecilerin dramlarının biran önce sona ermesidir aslında. Geçmişte bizi pek çok korku esir aldı ama artık korkunun değil, barışın ve dostluğun zamanıdır" dedi. Fener Rum Patriği Bartholomeos ise Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde iki komşu halkın sanatçılarının verdiği barış ve dostluk konserini dinleme imkanı bulduklarını belirterek, "Günümüzün tüm sorunlarından uzaklaşarak, başka dünyalara; her şeyin armoni ile örüldüğü, kavgasız, gürültüsüz, huzur ortamına yolculuk ettik. Kazanma, muzaffer olma, fethetme, üstün gelme hırslarıyla her şeyin yapılabildiği bir dünyadan, uyumun, selametin, bir ve birlikte olmanın dünyasına değerli sanatçılarımızın rehberliğinde yelken açmış bulunmaktayız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barış ve Dostluğun Sesi Konak'ta Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi
    09 Mar MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi

    Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yıldırım'ın Gücü Kadınlarımız' programı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve diğer birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Programda, MHP'li kadınların güçlü ve millete bağlı olduğu vurgulandı.

  • AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak
    09 Mar AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak

    Denizli'de AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '31 Mart seçimleri benim için bir final' konuşması üzerine açıklama yaptı. Başkan Güngör, 'Bu son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye Yüzyılı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerel seçimlerle de başarılara imza atarak yoluna devam edecektir' dedi.

  • Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak
    09 Mar Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak

    Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya'da bin 154 mahallede 6 binden fazla muhtar adayı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtar adaylığına ilginin artmasının sebebinin Cumhurbaşkanı'nın muhtarlık kurumuna verdiği önem olduğunu belirtti.

  • Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı
    09 Mar Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı

    Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Maliye Kongresi' Anadolu Üniversitesi İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonunda başladı. Kongreye, akademisyenler, öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı. Kongre, maliye alanındaki güncel konuların tartışılacağı bir platform sağlamayı hedefliyor.

  • Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor
    09 Mar Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor

    Yalova'da üniversite yerleşkesinde inşa edilen Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı, afetler sonrası müdahaleye ilişkin tatbikatların yapılabileceği bir merkez olarak hizmete sunulacak. Yalova Üniversitesi, Yalova Valiliği ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, deprem, su altı kurtarma, yangın, trafik gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitim alanının tamamlanmasıyla birlikte ülkenin her yerinden insanlar burada eğitim alabilecek ve afet durumlarında daha etkin müdahale sağlanabilecek.

  • Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'
    09 Mar Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'

    Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, yerel seçimlerde diğer parti adaylarının 'milli görüşçü' olarak kendilerini ifade ettiklerini belirterek, milli görüşün temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu ve liderinin Necmettin Erbakan olduğunu söyledi.

  • Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor
    09 Mar Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor

    Hazır yemek sektörü, yerel seçim çalışmalarının etkisiyle ramazan ayında büyüme tahmin ediyor. Siyasi partilerin iftar programları ve benzeri etkinlikler nedeniyle sektörde hareketlilik bekleniyor. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, ramazan ayında iftar saatlerinde artış olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, sektörde üç farklı yemek servisi yapıldığını ve ramazan boyunca 80 milyar lira artış öngördüklerini söyledi. Bozdağ, tüketicilere de 'ramazan kondu' uyarısında bulunarak, belediyelerin denetim yapması ve endüstriyel yemek sektöründeki firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır
    09 Mar Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır

    Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Bab ilçesinin tek ut yapım ustası ve sanatçısı olan Hassan Hamza, ut yapımının bir sanat olduğunu belirtti. Hamza, ut yapım ustasının aynı zamanda sanatçı olması gerektiğini söyledi.

  • Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi
    09 Mar Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi

    Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen 'Yurdum Spor Yapıyor Havza Voleybol Halk Turnuvası' sona erdi. Turnuvada final maçını Turtle Sports ile YG4 takımları oynadı. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan Turtle Sports, YG4'ü 3-0 yenerek şampiyon oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile Yasin Güvenç'in babası Mustafa Güvenç verdi. Turnuvanın amacı toplumsal birlikteliği ve spor yapmayı teşvik etmekti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretini tamamladı. Washington'dan ayrılan Bakan Fidan'ın Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi
    09 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2019-2024 döneminin dün gerçekleştirilen son meclis toplantısı öncesinde görev süresi sona eren meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.


Advertisement