Başbakan Erdoğan Manisa'da Okul Açtı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Manisa'da Okul Açtı

Başbakan Erdoğan Manisa\'da Okul Açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Turgutlu’da Orhan Polat Yağcı İlkokulu’nun açılışını yaptı.

28.12.2013 19:58

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Turgutlu'da Orhan Polat Yağcı İlkokulu'nun açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan, "Son günlerde hükümetimize demokrasiye, milli iradeye karşı yeni bir saldırı başlatıldı. Milletimizi saldırının asıl niyetini görüyor. Güneş balçıkla sıvanmaz" dedi.

Başbakan Erdoğan'a okul açılışında eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekillileri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir de eşlik etti.

Açılış törenine ünlü sanatçılar Orhan Gencebay, Volkan Konak, Nükhet Duru, Alişan, Kutsi, Cengiz Kurtoğlu, Ece Erken, Selda Bağcan, Mustafa Sandal, Zerrin Özer, Hande Yener de katıldı. Açılış alanında "Giden Gitsin Sen Bize Yetersin" yazılı pankart dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Manisa'da 2 günlük ziyaretinde toplam 778 milyon liralık yatırımların açılışını yaptığını belirtti. Erdoğan, "Açılışı 23 milyon lira tutarındaki 9'su kamuya, 7'si özel sektöre 16 eser ve yatırım hayırlı olmasını diliyorum. Tüm bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlığı ve belediye teşekkür ediyorum. Buraya gelmeden önce merkezde yaklaşık 356 milyon liralık ve 309 milyon liralık özel sektör açılışını yaptık. Salihli, Akhisar ve Demirci'de açılış yapacağız. 2 günde toplam 778 milyon liralık eser ve hizmetin kazandıracağız" dedi.

"BİZDEN ÖNCEKİ ZİHNİYET KİRLİYDİ"

Turgutlu ilçesine yatırımların devam edeceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Turgutlu'ya 30 milyon liralık 10 bin seyirci kapasiteli stat kazandıracağız. 2014 yılında başlayıp 2016 yılında bitecek. 2.5 milyon Lira olan Turgutlu Gençlik merkezi yapımı sürüyor. Manisa'ya söz verdiğimiz gibi büyükşehir statüsü oldu. Ana muhalefet belediyecilik nedir bilmez. Diğeri de bilmez. Ama belediyecilik bizim işimiz. Bu kardeşiniz İstanbul'un belediye başkanlığından geliyor. İstanbul'dan neler yaptığımız belli. Biz İstanbul'u CHP'den aldık. İstanbul'u çöpten, hava kirliliğinden temizledik. Haliç'i temizledik. Bunlarla mesaj vermek istiyorum. Bizden önceki bu zihniyetler kirliydi. Çöp dağları İstanbul'u rezil etmişti. İstanbul'umuzu susuz bırakmıştı. Bizim dönemimizde İstanbul'a 180 km su getirdik. Sorunu çözdük. İstanbul şimdi tertemiz bir şekilde hava kirliliği kalmadı. Bizden önce Türkiye'de 9 vilayette doğalgaz vardı. Şimdi 72 vilayete var. İnşallah 2 yıl içinde 81 vilayetin tamamı halledilecek" ifadelerini kullandı.

"GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ"

Konuşmasının devamından yolsuzluk ve rüşvet olaylarına değinen Başbakan Erdoğan son günlerde AK Parti hükümetine yönelik olarak çeşitli operasyonların olduğunu dile getirdi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Son günlerde hükümetimize demokrasiye, milli iradeye karşı yeni bir saldırı başlatıldı. Milletimizi saldırının asıl niyetini görüyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Turgutlu ilçesindeki halkımız asıl niyeti biliyor. İlk günden beri işin aslı belli olmadan malum medya sahaya iteklendi. Bir algı oluşturuldu. Bir algı operasyonu başlattılar. Gizli bilgileri medyaya verdiler. Yani bir suç sabit olmadan kimseyi suçlu duruma düşüremezsiniz. Baştan rüşvetçi ve yolsuzluğa karıştığı diye itham edemezsiniz. İşte bunu yaptılar. Başsavcıya özellikle tebrikler sunuyorum. Ben sana yapılması gereken görevi hukuk içerisinde yapmadım dedi ve getir dosyaları dedi. Sonra kalktı adalet sarayının önünde medyayı da toparladı. Bizim gençlik yıllarındaki gibi marjinal grupların bildiri dağıtma işleri olurdu. Şimdi öylede bildiri dağıttı. Sen savcı mısın yoksa o günlerdeki gibi bir örgütün elemanı mısın, nesin? 2 yıldır gizli tuttukları böyle bir operasyonu seçimlere 3 ay kala ortaya çıkarıyorlar. Üstüne de terör örgütü gibi ithamlarda bulunuyorlar."

"TÜRKİYE ÇOK BOYUTLU VE ÇOK YÖNLÜ SALIDIRI İLE KARŞI KARŞIYA"

Başbakan Erdoğan, sokaklardaki 'hükümet istifa' gösterilerine yönelik yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu operasyonlarda taşeronlar var. Malum medya var. Kendilerine vazife verilmiş CHP, MHP yönetimi var. En son sokakları da bu işin içine katmak girişiminde bulundular. Kadıköy ve Taksimde insanları sokağa dökeceklerdi. Ne oldu. Artık dökemiyorlar. Türkiye çok boyutlu ve çok yönlü saldırı ile karşı karşıya. Onlar ne yaparsa yapsın kafanızı takmayın. Türkiye güçlü bir Türkiye. Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye'de Ziraat, Halk ve Vakıf bankası güçlü birer banka haline geldi. Halkbank göreve geldiğimizde 1 milyar doların altındaydı şimdi 25 milyar dolar. Türkiye'ni IMF olan borcu 23 milyar dolardı. Kimler vardı MHP, CHP'nin yavrusu DSP, ANAP. Şimdi onlar borçlandı biz onları ödedik. IMF'e 14 Mayıs'ta borç bitti. Şimdi IMF 5 milyar dolar borç vereceğiz. Türkiye'nin yolsuzların olduğu bir ülke olsa borçları ödeyebilirdi."

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından tesislerde katkıda bulunan Ali İhsan Demiröven, Orhan Polat Yağcı, ve Orhan Gencebay'a plaket verdi.

Başbakan Erdoğan, beraberindeki bürokratlar ve ünlü sanatçılar ile birlikte toplu açılıştaki eserlerin kurdelesini keserek tesislerin ve okulun açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesiminin ardından Orhan Polat Yağcı İlkokulu'nu gezen Başbakan Erdoğan, beraberindeki bürokratlar ve ünlü sanatçılar incelemelerde bulundu. Başbakan Erdoğan okul çıkışında vatandaşlara satranç takımı dağıttı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Manisa'da Okul Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement