Başbakan İstifa Etmeyecek - Son Dakika
Güncel

Başbakan İstifa Etmeyecek

Başbakan İstifa Etmeyecek

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Başbakan Erdoğan'ın görevinden istifa etmeden seçime gireceğini söyledi.

02.07.2014 19:43

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığı ilan edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut görevi olan başbakanlıktan istifa etmeyeceğini açıkladı. Çelik,

"Her genel seçim bir başbakanlık seçimidir, başbakan hiç istifa ediyor mu? Ben seçime gidiyorum, İsmet Paşa'yım, istifa ediyorum, var mı böyle bir şey" diye sordu.

Geçmişten de örnekler veren Çelik, "Kılıçdaroğlu İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olunca miletvekilliğinden istifa etti mi? Etmedi. Binali Yıldırım ve Fatma Şahin'in istifa etmemesi gerektiğini söyledim. Kabine revizyonu olmasaydı onlara da gerek yoktu. YSK hangi mensuplarının aday olması halinde istifa etmeleri gerektiğine dair liste yayınladı. Orada milletvekili ve başbakanlar var mı? Yok" diye konuştu.

'Demek ki siz içinzde yalancı olmayan birini bulamadınız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanın nasıl birisi olması gerektiğine dair sıraladığı 10 niteliğe de tepki gösteren Çelik, "Hırsızdan, şaibeliden ve yalancıdan cumhurbaşkanı olmaz dediler. İlk yola çıktıklarında siyasetçiden cumhurbaşkanı olmaz dediler. Kendi yaptığı işi bu kadar tenzih eden bir mantığı anlamakta güçlük çekiyorum. Demek ki siz kendi içinizde yalancı olmayan birini bulamadınız" dedi.

"Merkel 'İki liderden biri Erdoğan' dedi"

AKP Sözcüsü, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayının Türkiye ve dünyada saygın biri olması gerektiğine dair görüşüyle ilgili de şunları söyledi:

"Buna kim güler kim ağlar arkadaşlar. CHPnin kendi içinde 'Kılıçdaroğlu aday olsa oy verir misiniz' anketinde yüzde 20 çıkıyor. Kendi partiniz üzeirndeki saygınlığınız bile bu derecedeyse, başbakan artık dünya lideri olarak bilinmektedir. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Aydın Doğan'a bizzat söylediği bir söz vardır. Merkel Doğan'a 'Avrupa'da iki lider var. Tony Blair ve Erdoğan' demiş. Bunu Aydın Doğan bize anlattı. Ortadoğunun sokaklarına, Amerika'ya gittiğinizde Kılıçdaroğlu'nu kimse tanımaz."

Kampanya 10 Temmuz'da İstanbul'da başlayacak

4 saat süren AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından konuşan Çelik, Erdoğan'ın seçim kampanyasının 10 Temmuz'da İstanbul'da yapacağı toplantıyla başlayacağını söyledi. Çelik, Vizyon Belgesi'ni de bu tarihe kadar yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Başbakan İstifa Etmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement