Başbakan Yardımcısı Arınç: Halk Onları Beğenmiyor - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç: Halk Onları Beğenmiyor

Başbakan Yardımcısı Arınç: Halk Onları Beğenmiyor

Arınç, "Halk onları beğenmiyor, ağız dolusu hakaretleri sevmiyor, yalan ve iftiralara prim vermiyor" dedi.

31.03.2014 01:11  Güncelleme: 12:37

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Halk onları beğenmiyor, ağız dolusu hakaretleri sevmiyor, yalan ve iftiralara prim vermiyor. Bence şapkalarını önlerine alıp düşünecek olan onlar; muhalefet partileri" dedi.

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığında, Olay Tv'nin canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Bursa'daki başarılarının altında, iyi yönetim ve iyi adaylarla yola çıkmalarının yattığını belirten Arınç, halkla çok iyi iletişim kurduklarını söyledi.

Seçim kampanyası döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin çok gayretli çalıştığını dile getiren Arınç, "Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin birlikteliği halkı etkiledi. Ne mutlu, keşke bütün iller Bursa gibi olsa" ifadesini kullandı.

Bursa'nın ilçelerindeki seçim sonuçlarına değinen Arınç, şöyle devam etti:

"Bir ahdım vardı. Bu da Nilüfer'i kazanmak ama mümkün olmadı. Halkın tercihine saygı duyuyorum. Mudanya'da ara kapanırsa kazanabiliriz, ikinci durumdayız. Şu anda 6 ilçede kazanmış durumdayız. Dağ ilçelerinde, Büyükorhan'da son deparda kazandık. Keles, Harmancık ve Orhaneli'de kazandık. Orhangazi'de spekülasyon vardı ama büyük oyla kazandık. 'İznik'te alamaz' diyorlardı, çok güzel kazandık. 'Yenişehir'de MHP alır' diyorlardı, orayı da kazandık hamdolsun. Bursa'yı seviyoruz. Bursa da bizi seviyor ki böyle güzel sonuçlar verdi. Bizim artık Bursa'ya borcumuz var ve bunu hizmetle ödeyeceğiz. Ben bakan olarak Bursa'ya olan yatırımları yakından takip edeceğim. Belediye başkanlarımız da vadettiği bütün yatırımları yapacak. Yapmazlarsa kulaklarını çekeceğiz. Yani biz iyi adamlarla seçimi kazandık, iyi başkanlarla kazandık. Allah, Bursa'dan razı olsun."

"Onlara birinci olmak çok ağır gelir

Arınç, "CHP ve MHP'nin oyları, iktidarınız karşısında bir hayli düştü, bir değerlendirmeniz var mı?" sorusu üzerine, seçim meydanlarında yeri geldiğinde "CHP'nin bir iddiası olması lazım" dediğini hatırlattı.

Kendilerinin, birinci olacaklarını, ikinci olurlarsa siyaseti bırakacaklarını iddia ettiğini anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

"Onlara birinci olmak çok ağır gelir. CHP'ye dedik ki 'Siz yüzde 30 alırsanız Kılıçdaroğlu ayrılır mı?' Cevap gelmedi. MHP'ye döndüm, 'Sizi seviyorum, sizi kayırıyorum, yüzde 20 alamazsanız Sayın Bahçeli ayrılır mı?' Ona da cevap gelmedi. Önce bunları düşünsünler. Ana muhalefet partisi hala nasıl yüzde 25'lerde gezer, bir ciddi muhalefet partisi diyelim, o nasıl 10-15'ler arasında dolaşır. Halk onları beğenmiyor, ağız dolusu hakaretleri sevmiyor, yalan ve iftiralara prim vermiyor. Bence şapkalarını önlerine alıp düşünecek olan onlar; muhalefet partileri."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı

Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Buraya gelirken iki puan öndeydik. Şu anda değişen bir şey var mı doğrusu bilmiyorum ama Ankara için de yüzde 50 sandıkların açılmadığını düşünüyorum. Sonuçlar lehimize de gelişebilir. Oyların nereden geleceği önemli; kırsaldan mı, büyükşehir merkezinden mi. Doğru, ilçe ilçe tahlil yapamadım. Yeni Mahalle'de önde olduğumuzu biliyorum, Çankaya'da arkada olduğumuzu görüyorum, bunu da biraz doğal karşılıyorum. Altındağ'da çok güçlüyüz, esasen de güçlüydük. Etimesgut'ta ve Sincan'da bir çekişme var. Sincan'da almış durumdayız, Etimesgut'ta biraz geride olduğumu biliyorum. Yani Ankara'yı kaybetmeyi düşünmeyiz. Kaybedersek de bazı sebeplerini söyleriz ama bunu aklımıza bile getirmiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç: Halk Onları Beğenmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement