Başbakan Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili ile Bir Araya Geldi

Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile bir araya geldi.

16.03.2017 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Artvin Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından karayoluyla Batum'a geçti. Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili ile akşam yemeğinde görüştü. Bir restoranda gerçekleşen görüşme 1,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Artvin ve Batum yan yana. Her gün Türkiye'den Gürcistan'a, Gürcistan'dan Türkiye'ye çok yoğun giriş çıkışlar var. Gürcistan'la ticaretimiz her türlü şarta rağmen artarak devam ediyor. Hazır Artvin'e gelmişken değerli dostum Kvirikaşvili'nin davetine icabet ettik. Planlanmamış bir toplantı için geldik, sohbet ettik, konuları görüştük" dedi.

İkili ilişkilerin kapsamlı şekilde ele alındığı görüşmede, Türkiye-Gürcistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin (YDSK) bu yıl içinde gerçekleştirilmesi öngörülen ikinci toplantısının hazırlıkları üzerinde duruldu. Görüşmede, ayrıca bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde de bulunuldu.

Başbakan Yıldırım'a Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve yetkililer eşlik etti. Yıldırım, görüşmenin ardından Batum Havalimanı'ndan Ankara'ya hareket etti. Öte yandan Başbakan Yıldırım, Batum'a giderken Artvin- Hopa karayolu üzerindeki henüz resmi açılışı yapılmayan Cankurtaran Tüneli'nden geçti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement