Batıkaradeniz Halk Oyunları Gsk, Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Yerel

Batıkaradeniz Halk Oyunları Gsk, Türkiye Şampiyonu Oldu

Batıkaradeniz Halk Oyunları Gsk, Türkiye Şampiyonu Oldu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından organize edilen kulüpler arası halk oyunları yarışmasında Batıkaradeniz Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye şampiyonu oldu.

30.06.2014 18:00

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından organize edilen kulüpler arası halk oyunları yarışmasında Batıkaradeniz Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye şampiyonu oldu.

Batıkaradeniz Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dal Yarışması'nda Türkiye birinciliğini elde etti. 23-27 Haziran tarihleri arasında İstanbul Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmalar sona erdi. Geleneksel Düzenlemeli Dal Yarışmasında Batıkaradeniz Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye şampiyonu oldu.

Batıkaradeniz Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, il birinciliği yarışmasının ardından 4 Mayıs 2014 tarihinde Artvin ilinde düzenlenen gurup yarışmasında Artvin, Trabzon, Ankara, Kocaeli il birincilerini geride bırakarak grup şampiyonu oldu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından İstanbul Yahya Kemal Beyatlı gösteri merkezinde gerçekleşen şampiyonanın finalinde Türkiye şampiyonasına gençler kategorisinde katılan Batıkaradeniz Halk Oyunları GSK, Muğla, Konya, Antalya, Adana, Kırıkkale, Diyarbakır, Kars, Uşak, Kırklareli, Samsun grup şampiyonları arasından 90.86 puanla Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonada ikinciliği Konya, üçüncülüğü ise Muğla temsilcileri kazandı. Batıkaradeniz halk oyunları gençlik ve spor kulübü şampiyonluk kupasını Federasyon Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlun'dan aldı.

Batıkaradeniz Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Serkan Akgün yapmış olduğu açıklamada "2013-2014 Sezonu Halk oyunları anlamında şehrimiz ve bizler için çok verimli geçti önce Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Horonlar gurup şampiyonluğunu, Türkiye sekizinciliğini kazandık. Ardından Erdemir Anadolu Lisesi olarak Okullar yarışmasında Türkiye ikinciliğini elde ettik. Kulüpler düzeyinde ise gençler Türkiye şampiyonluğunu Şehrimize getirmekten son derece mutluluk duyduk. Zonguldak Halk oyunları tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Elde etmiş olduğumuz bu başarıyla ismimizi Zonguldak Halk oyunları tarihine altın harflerle yazdırdık. Başta bu başarının baş mimarları olan oyuncularıma, sevgili ailelerine, teknik kadromuzda bulunan güzide antrenörlerimize ayrıca geçmişten günümüze kulübümüze ve kültürümüze maddi ve manevi destek veren herkese şahsım ve kulübüm adına sonsuz teşekkür ederim. Zonguldak'ımıza ve halk oyunları camiamıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batıkaradeniz Halk Oyunları Gsk, Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement