Belediye Çay Bahçesindeki Tahliye İşlemi - Son Dakika
Yerel

Belediye Çay Bahçesindeki Tahliye İşlemi

Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Burası Bilecik'in merkezi noktasındaki parklardan birisi, maalesef geçen süre içerisinde işletmeden, yatırım, çalışma ve hizmet noktasında istenilen performansı alamadı" dedi.

24.04.2015 17:44

Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Burası Bilecik'in merkezi noktasındaki parklardan birisi, maalesef geçen süre içerisinde işletmeden, yatırım, çalışma ve hizmet noktasında istenilen performansı alamadı" dedi.

Yağcı, Tevfik Bey Caddesi'ndeki çay bahçesi olarak bilinen parkın tahliyesinin ardından park işletmecisinin mahkeme kararıyla "Yürütmeyi durdurma" kararı alması üzerine yaptığı açıklamada, işletmecinin 20 yıldır işlettiğini ve belediye olarak, Kasım ayında yeni dönem içerisinde kirayı yenileyemeyeceklerini bildirdiklerini anımsatarak, 5 aylık süre içerisinde işletmeci tarafından herhangi bir dava, herhangi bir kira tespitinin devamına ilişkin iş ve işlem yapılmadığını belirtti.

İşletmecinin tahliye etmesi için 3 ay beklediklerini, herhangi bir girişim ve tahliye olmadığından kanuni hak çerçevesinde haklarını kullanarak, Valiliğin tahliyesine ilişkin karar aldığını ve ilgiliye tebliğ ettiğini ve tahliye tarihini bildirdiğini anlatan Yağcı, şunları kaydetti:

"Belediyemiz, Valiliğimiz, valilik elemanları giderek işletmecinin mekanına tahliyeye ilişkin emri söylediler, onlarda biz kendimiz tahliye olalım dediler. Tahliye edilinceye kadar müracaat etmelerine rağmen mahkeme herhangi bir yürütmenin durdurma kararını vermemişti. Dolayısıyla tahliye kararı sonuçlandı. Artık geriye yönelik olmaz ama mahkeme bir gün sonra yürütmenin durdurma kararını verdi. Yürütmenin durdurma kararı bir tedbir kararıdır ve hangi anda verilirse işlem o anda donar. İcrai nitelikte bir karar değildir, geriye uygulanamaz. Biz toplumun huzurunu, sükununu sağlamaya görevli bir kurum olarak toplumsal huzursuzluk çıkmasın diye buna fiziksel olarak müdahale etmedik ama bugün hukuksal olarak gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Yaptıkları suçtur, hatalıdır, yanlıştır.

Kaldı ki yürütmenin durdurma kararı kiracılık sıfatını geri iade etmez ama etse dahi onun başlama noktası bu tarzda olamaz. İdare tarafından olur veya idare 30 gün yapmazsa buna ilişkin tazmini olarak sorumludur. Çünkü tahliye işlemi bitmiştir. Artık yürütmeyi durdurma da konusuz kalmıştır. Burası Bilecik'in merkezi noktasındaki parklardan birisi, maalesef geçen süre içerisinde işletmeden, yatırım, çalışma ve hizmet noktasında istenilen performansı alamadı. Kendilerine değişik uyarılarımıza rağmen, maalesef orasını bir gecekondu gibi işletiyor. Burayı kiraya vermeyi düşünmüyoruz. Belediye sosyal işletmesi olarak alacağız. Halkımıza ucuz içecek, kaliteli hizmet, temiz çevre ve doğal ortamla birlikte kalifiye bir iş sunmak istiyoruz. Belediyemizin adına yakışan bir park yapacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediye Çay Bahçesindeki Tahliye İşlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement