Beşiktaş Belediyesi'nden 40 Bin Haneye Deprem Çantası - Son Dakika
Yerel

Beşiktaş Belediyesi'nden 40 Bin Haneye Deprem Çantası

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde verdiği sözü yerine getirdi.

22.10.2015 15:05

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde verdiği sözü yerine getirdi. Beşiktaş Belediyesi ekipleri, 40 bin haneye 40 bin deprem çantasını kapı kapı dolaşarak teslim etti.

17 Ağustos büyük İstanbul depreminin yıl dönümünde Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş'ta gerçekleştirilen nefes kesen deprem tatbikatının ardından 40 bin haneye deprem yardım çantası dağıtılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından harıl harıl çalışmalarına başlayan ekipler, 40 bin hanenin kapısını tek tek çalarak deprem yardım çantalarını teslim etti. Beşiktaş'ta yaşayan tüm vatandaşların depreme hazırlıklı olması ve deprem bilincinin oluşması için çalışmalarını artıran Beşiktaş Belediyesi, hizmetlerine ara vermeden devam ediyor.

Beşiktaş Belediyesi'nin kapı kapı dolaşarak vatandaşlara ulaştırdığı sorumlu belediyecilik anlayışı sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Deprem çantalarını alan vatandaşlar, Twitter üzerinden hem Beşiktaş Belediyesi ekiplerine hem de Başkan Hazinedar'a "Beşiktaş Belediyesi deprem yardım çantası için @BesiktasBel ve @MHazinedar a teşekkürler", "Beşiktaş Belediyesi kapı kapı dolaşıp deprem çantası ve ilk yardım seti dağıtıyor tüm hane halkına. Bravo" paylaşımları ile teşekkür etti.

Başkan Hazinedar, 17 Ağustos'un yıl dönümünde yaptığı açıklamada Beşiktaş'ta yaşayan vatandaşlar için deprem gerçeğine dikkat çekerek şunları söylemişti:

"Biz Beşiktaş'ta bugüne kadar 15-16 aydır belediye başkanlığı sürecimizde hiçbir yeşil alanı imara açmadık. Hiçbir deprem toplanma alanını imara açmadık. Bu konularda özel bir hassasiyet içinde davrandık. Deprem konusunda bilinçlendirmeyi belediyemizin idari olarak en önemli sorumluluk noktasından biri belirledik. Bakın bu bilinçlendirme fevkalade önemli. Çünkü bugün belki 50 bin yurttaşımıza biz Beşiktaş'ta davetiye çıkardık. Toplumun bu konuda da duyarlılığını açıkçası değerlendirmek zorundayız. Ama bütün onların toplumun duyarlılığından yerel yönetimler olarak görevlerimizi yerine getirmek zorundayız. Biz Beşiktaş'taki 40 bin haneye depremde kullanılacak ilk yardım malzemelerini içine alan ilk müdahale çantasını gönderiyoruz. Deprem toplanma alanlarımızın da bulunduğu, haritaları da içeren bu çantayı 40 bin haneye ulaştırıyoruz."

Deprem çantasının içinde sargı bezinden yara bandına kadar çok sayıda ecza malzemesinin yanı sıra, deprem düdüğü, deprem toplanma alanlarının haritası ve daha pek çok şey bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beşiktaş Belediyesi'nden 40 Bin Haneye Deprem Çantası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement