Besni Ziraat Odasından, Arazi Toplulaştırma Konferansı - Son Dakika
Yerel

Besni Ziraat Odasından, Arazi Toplulaştırma Konferansı

Besni Ziraat Odasından, Arazi Toplulaştırma Konferansı

Adıyaman’ın Besni ilçe Ziraat Odası, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Birimi ve GAP TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Projesi kapsamında köy muhtarlarına “Arazi Toplulaştırması Ve Tarla İçi Gelişim Hizmetleri” konulu konferans verildi.

29.02.2016 17:40

Adıyaman'ın Besni ilçe Ziraat Odası, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Birimi ve GAP TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Projesi kapsamında köy muhtarlarına "Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Gelişim Hizmetleri" konulu konferans verildi.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferansa Gıda tarım ve Hayvancılık Besni İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, 34 köy muhtarı ve oda personeli katıldı. Konferans GAP TEYAP uzmanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Bünyamin Aslan ve Ziraat Yüksek Mühendisi Zevaiddin Özcan tarafından verildi. Konferansta konuşan Ziraat Yüksek Mühendisi Zevaiddin Özcan, "Sulamaya açılacak alanlarda yürütülecek olan toplulaştırma projesi kapsamında parseller yolu ve suyu olacak şekilde birleştirmesi amaçlanmaktadır. Toplulaştırmayla birlikte arazilerin yolu ve suyu olacak şekilde birleştirilecek, müşterek araziler istenildiği taktirde müstakil hale gelecek ve böylelikle hissedarlık problemi ortadan kalkarak arazi satışı kolaylaşacak, destekleme, hibe, teşvik, krediler ve projelere başvurular kolaylaşacaktır. Parsellerin birleştirilmesi yanında tarla içi yollar, köy grup yolları ve ilçe bağlantı yolları yapılacaktır. Parçalanmış dağınık ve küçük olan parsellerin bir araya getirilerek tek parça ve büyük arazi haline getirilmesiyle birlikte modern tarıma uygun hale gelecektir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen toplulaştırma projeleri Türkiye'nin birçok ilinde uygulanmaktadır. Adıyaman'da Merkez, Kahta ve Samsat ilçelerinde uygulanan proje yakın zamanda ilçemizde uygulanacaktır. Projenin uygulanmasıyla ilçede tarımsal ekonomi gelişecek, modern tarım uygulanacak, çiftçilerin geliri ve refah düzeyi artacaktır" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besni Ziraat Odasından, Arazi Toplulaştırma Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement