Binici,5 Ayda Kaç Hükümlünün Mazeret İzni Kullandığını Sordu - Son Dakika
Yerel

Binici,5 Ayda Kaç Hükümlünün Mazeret İzni Kullandığını Sordu

Binici,5 Ayda Kaç Hükümlünün Mazeret İzni Kullandığını Sordu

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, tutuklu yakınlarının ölümü veya hastalığı nedeniyle hükümlülere verilen mazeret izninden kaç hükümlünün yararlandığını sordu.

05.11.2013 11:22  Güncelleme: 09:39

Vekil Binici, 28 Haziran 2013 tarihinde çıkan Hükümlü ve Tutuklulara Yakınlarının Ölümü veya Hastalığı Nedeniyle Verilebilecek Mazeret İzinlerine Dair Yönetmeliğin ardından kaç kişinin bu izinden yararlandığını sordu.

Binici, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yazılı olarak yanıtlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi:

"1- Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden bu yana tutuklu ve hükümlüler tarafından hasta ziyareti ve cenaze izni için yapılan başvuru sayısı kaçtır? Hasta ziyareti ve cenaze izniyle ilgili yapılan başvuruların kapalı ve açık ceza infaz kurumları açısından dağılımı nasıldır?

2- Yapılan başvurulardan kaçı kabul edilmiştir? Kabul edilen başvuruların kapalı ve açık ceza infaz kurumları açısından dağılımı nasıldır?

3- Kabul edilmeyen başvurular ağırlıklı olarak hangi gerekçelere dayandırılmaktadır? Bu gerekçeler başvuru sahibine yazılı olarak bildirilmekte midir?

4- Yönetmeliğin 5'inci ve 6'ncı maddelerinde yer alan "Güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması koşuluyla tehlikeli olmayan hükümlüler" veya tutuklular ifadesiyle kast edilen nedir? Bu ifadenin kapsamadığı durumlar var mıdır? Varsa bu durumlar nelerdir?

5- İzin veren makamların başvurulara ilişkin keyfi davranama olasılıklarına karşı alınmış önlemler var mıdır? Varsa bu önlemler nelerdir?"

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Binici,5 Ayda Kaç Hükümlünün Mazeret İzni Kullandığını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement